Sari direct la conținut

Atac israelian într-o zonă „umanitară” din Gaza: 19 morți / Un convoi ONU, ținut în loc sub amenințarea armei de armata israeliană

HotNews.ro
Atac israelian într-o zonă „umanitară” din Gaza: 19 morți / Un convoi ONU, ținut în loc sub amenințarea armei de armata israeliană
Palestinieni strămutați își părăsesc casele în orașul Khan Yunis, din sudul Fâșiei Gaza, în urma unui ordin de evacuare dat de armata israeliană. 27 iulie 2024. Sursa foto: Middle East Images/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ministerul Sănătăţii din Gaza a confirmat marţi că 19 persoane au murit într-o lovitură israeliană asupra al-Mawassi, într-o zona descrisă de Israel drept „umanitară”. Un convoi ONU, identificat ca atare, a fost ținut sub amenințarea armei timp de câteva ore, luni, în Gaza, la un punct de control al armatei israeliene care a tras de mai multe focuri de armă, a denunțat marți purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU, relatează AFP.

„Conduita forțelor israeliene pe teren pune viața personalului nostru în pericol”, a declarat Stéphane Dujarric, deplângând un eveniment care este „cel mai recent exemplu de pericole și obstacole inacceptabile” în calea operațiunilor umanitare pe teritoriul palestinian.

Același purtător de cuvânt a spus marți că secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat cu fermitate un atac aerian mortal israelian într-o zonă desemnată ca fiind sigură în sudul Gazei înainte de zorii zilei de marți, potrivit Reuters.

„Folosirea armelor grele în zonele dens populate este inadmisibilă”, a spus Dujarric. 

„Palestinienii s-au mutat în această zonă din Khan Younis în căutarea unui adăpost, în căutarea siguranței, după ce au fost instruiți în mod repetat să facă acest lucru chiar de autoritățile israeliene”.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a confirmat marţi 19 morţi într-o lovitură israeliană asupra al-Mawassi, într-o zona descrisă de Israel drept „umanitară”, cadavrele fiind identificate în diferite spitale din apropiere, relatează AFP.

Apărarea Civilă din Fâşia Gaza anunţase anterior 40 de morţi în această lovitură care, potrivit Israelului, i-a vizat pe înalţi responsabili ai aripii armate a mişcării islamiste palestiniene Hamas, la putere în Gaza.

INTERVIURILE HotNews.ro