Un grup de elevi din Vaslui acuzați de polițiști că au înscenat un accident mortal pe șosea: au îmbrăcat un manechin de paie cu haine. Ce a urmat

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat printr-un telefon la 112 că pe DN 24, la ieșirea din localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, a avut loc un accident de circulație și că o persoană este decedată. Apelul a venit marți noapte.
Polițiștii sosiți la fața locului, la câțiva kilometru nord de Vaslui, au văzut un corp căzut și sânge pe șosea. Martorul care sunase la 112 se afla într-un autoturism în momentul în care a observat urmele roșii pe șosea. A sunat în stare de șoc la Poliție, spunând că vede un cadavru.
Polițiștii vasluieni au intrat în alertă, intuind că au de a face cu un accident cu fugă de la locul faptei. Când s-au apropiat, scena a căpătat o altă natură. Corpul era un manechin, îmbrăcat ca un om, iar sângele nu era sânge.
„În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 aprilie 2025, șase tineri, cu vârste între 14 și 19 ani, din localitatea Satu Nou, ar fi amplasat pe partea carosabilă a drumului național DN 24, la ieșirea din localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, un manechin din paie, îmbrăcat cu haine și stropit cu substanță roșie”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.
„Manechinul imita o persoană care ar fi fost victima unei infracțiuni, și astfel ar fi îngreunat și pus în pericol circulația pe sectorul de drum public respectiv, aducând atingere dreptului la liberă circulație a participanților la trafic”, a mai spus poliția.

Din astfel de înscenări, spune poliția, se pot naște accidente reale.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”.
Ei atrag atenția tinerilor asupra consecințelor grave pe care le pot avea astfel de gesturi:
- Crearea unei stări de panică în rândul participanților la trafic sau al trecătorilor;
- Atragerea inutilă a resurselor de intervenție (Poliție, Ambulanță, Pompieri, etc), care ar putea fi astfel împiedicate să intervină la urgențe reale.
- Punerea în pericol a siguranței rutiere, prin distragerea atenției conducătorilor auto și posibilitatea producerii unor evenimente rutiere reale cu consecințe grave.
„Facem apel la părinți și profesori să discute cu adolescenții despre riscurile și consecințele unor astfel de gesturi”, au mai transmis oficialii IPJ Vaslui.