Sari direct la conținut

Un individ care purta haine de jandarm şi avea o armă, depistat la un eveniment dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu, la Focşani

HotNews.ro
Un individ care purta haine de jandarm şi avea o armă, depistat la un eveniment dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu, la Focşani

Un tânăr de 22 de ani din judeţul Ilfov care purta, fără drept, îmbrăcăminte cu însemnele Jandarmeriei şi avea o armă de tip airsoft a fost prins de jandarmi, joi seară, la o adunare publică din Focşani, în timpul unui eveniment dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu, relatează News.ro și Agerpres. Bărbatul a fost legitimat şi dus la Poliţie pentru cercetări.

Jandarmeria Română informează, joi, că un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Focşani, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu la o adunare publică avizată, în Piaţa Unirii din Focşani, a identificat un bărbat care purta obiecte vestimentare cu însemnele „Jandarmeria” şi avea un pistol despre care, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este de tip „airsoft”.

Bărbatul a fost legitimat, stabilindu-se că nu avea dreptul de a purta uniforma şi nici de a deţine arme neletale la adunările publice.

Astfel, au fost întocmite actele de sesizare cu privire la săvârşirea faptelor prevăzute de articolul 372 litera b) Cod Penal – Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„Tânărul, în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul în Ilfov, a fost condus la sediul Poliţiei în vederea continuării cercetărilor, iar pistolul a fost ridicat în vederea confiscării”, a precizat Jandarmeria.

Ana Bărbosu a primit titlul de ambasador al Focşaniului. Ea va deveni şi cetăţean de onoare

Gimnasta Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a primit joi titlul de Ambasador al municipiului Focşani, în cadrul unei eveniment care i-a fost dedicat, organizat în Piaţa Unirii din centrul oraşului, unde sportiva a fost întâmpinată de circa o mie de persoane.

Bărbosu a fost omagiată în cardul unei seri olimpice la Focşani, eveniment la care alături de ea a fost şi Alin Moldoveanu, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

„Sper că s-a făcut dreptate şi va rămâne aşa. Cred că un rol important l-a jucat marea noastră gimnastă Nadia Comăneci”, a spus pe scenă primarul Cristi Valentin Misăilă, făcând referire la decizia TAS cu privire la finala la sol.

„Am iniţiat anul acesta o distincţie aparte din partea Consiliului Local şi al primăriei municipiului Focşani, titlul de Ambasador al municipiului Focşani. Şi astăzi, daţi-mi voie să ofer acest titlu gimnastei noastre, Ana Maria Bărbosu. Se acordă titlul de Ambasador al municipiului Focşani campioanei olimpice Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice e la Paris 2024”, a mai spus edilul.

Primarul va propune, la următoarea şedinţă a Consiliului Local Focşani, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Focşani pentru Ana Maria Bărbosu. De asemenea, Cristi Valentin Misăilă va propune acordarea unui premiu financiar pentru Bărbosu şi pentru antrenorii săi.

INTERVIURILE HotNews.ro