Sari direct la conținut

Un jurnalist rus rănit în apropierea frontului ucrainean a murit

HotNews.ro
Soldați ruși pe linia frontului din Ucraina, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Soldați ruși pe linia frontului din Ucraina, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Unul dintre cei doi jurnaliști ruși răniți joi în apropierea frontului ucrainean a murit, a anunțat primarul pro-rus din Gorlivka, în regiunea Donețk, în estul Ucrainei, potrivit AFP.

„Unul dintre jurnaliști, Valeri Kojin, a murit”, a declarat Ivan Prikhodko pe Telegram. Angajatorul lui Kojin, postul de televiziune NTV, a confirmat ulterior decesul acestuia.

„Cameramanul Valery Kojin și corespondentul militar Alexei Ivliev, ambii jurnaliști ai NTV, au fost răniți. Potrivit primelor informații, jurnaliștii au fost atacați de o dronă”, a precizat NTV într-un comunicat.

Cei doi jurnaliști au fost transportați la un spital din orașul Gorlivka, în estul țării, dar „Kojin nu a putut fi salvat”, a adăugat canalul.

Ministerul rus de Externe a acuzat Ucraina că „vizează” jurnaliști.

Președintele Vladimir Putin a declarat la începutul acestei luni că „cel puțin treizeci” de jurnaliști ruși au murit de la începutul conflictului.

AFP nu a putut verifica această afirmație din partea unei surse independente.

Corespondenții de război ruși relatează adesea de pe front alături de trupele rusești, prezentând luptele ca pe o „operațiune militară specială” și lăudând soldații ruși drept „eroi”.

Canalul NTV este deținut de Gazprom Media, o filială a gigantului de stat din domeniul gazelor naturale.

Comitetul pentru protecția jurnaliștilor (CPJ) a declarat că a verificat moartea a cincisprezece jurnaliști în Ucraina în 2022 și 2023.

INTERVIURILE HotNews.ro