Sari direct la conținut

Un jurnalist TVR a ajuns în fața Comisiei de disciplină pentru ceea ce a spus pe post: „A spus că nu ştie ce s-a întâmplat. A spus că aia a fost inspiraţia de moment” 

HotNews.ro
Un jurnalist TVR a ajuns în fața Comisiei de disciplină pentru ceea ce a spus pe post: „A spus că nu ştie ce s-a întâmplat. A spus că aia a fost inspiraţia de moment” 

O intervenție în direct a reporterului TVR Târgu Mureș Horațiu Sermășan a ajuns în fața CNA pentru tonul naționalist, scrie Paginademedia.ro.

„Bună dimineaţa, bună dimineaţa! La Târgu-Mureş bat clopotele (în timpul transmisiunii se aud clopote bătând)… Noi ne-am dori să fi bătut clopotele pentru unul de-al nostru, dar rămâne în continuare să ne conducă destinele oraşului fostul primar, domnul Soos Zoltan.”

Așa și-a început un live, Sermășan în cadrul Jurnalului TVR. A continuat pe același ton.

„Românii au fost determinaţi să iasă la vot în speranţa că unul de-al lor va ieşi să schimbe puţin lucrurile. Am avut, din păcate, cinci personalităţi, candidaţi independenţi, prea puţini reprezentanţi ai partidelor. În rest, aşteptăm o vreme care să spele păcatele unora şi să aducă puţin soare în vieţile altora”.

Intervenția a fost reclamată la CNA, iar în ședința în care a fost discutat subiectul, reprezentanta TVR a precizat că jurnalistul este cercetat de comisia de disciplină.

„Este regretabilă intervenţia colegului meu de la Târgu Mureş, mai ales că la Târgu Mureş toţi colegii convieţuiesc, nu există o problemă şi până acum nu s-a întâmplat. Nu vă ascund că există deja o cercetare la comisia de disciplină. Producătorul de la redacţia din Târgu Mureş a sesizat colegilor şi acum a ajuns la comisia de disciplină din Bucureşti. Dânsul a dat o explicaţie: a spus că nu ştie ce s-a întâmplat. A spus că aia a fost inspiraţia de moment. Nu este un om care să fie conflictual. Toată lumea este uimită”, a spus aceasta.

Soos, al doilea mandat consecutiv

Candidatul independent Soos Zoltan a câștigat în vară al doilea mandat consecutiv de primar al Târgu-Mureșului, fiind susținut de UDMR.

Conform recensământului din 2011, în oraș locuiau 66033 români, 57532 maghiari, 202 germani, 3110 romi și 7110 de etnie necunoscută.

Anterior anului 2020, orașul a fost condus vreme de 20 de ani de un primar de etnie română, fostul țărănist-pedelist Dorin Florea. Acesta a candidat din nou în vară, dar fără succes.

INTERVIURILE HotNews.ro