Sari direct la conținut

Un nou atac al lui Ciucă la PSD, în care reclamă proasta comunicare pe legea pensiilor 

Un nou atac al lui Ciucă la PSD, în care reclamă proasta comunicare pe legea pensiilor 
Președintele PNL Nicolae Ciucă Foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă atacă din nou PSD, printr-un mesaj publicat pe Facebook în care vorbește despre „comunicarea defectuoasă” de la Ministerul Muncii, condus de Simona Bucura-Oprescu, de la PSD.

Nicolae Ciucă a publicat pe Facebook un mesaj în care spune că a discutat cu colegii săi din PNL Hunedoara despre rezultatele alegerilor din iunie, dar și despre „proiectele pe care echipa liberală de aici le derulează”. 

În aceeași postare, președintele PNL vorbește despre „comunicarea defectuoasă” făcută de Ministerul Muncii pe tema noii legi a pensiilor, care intră în vigoare începând cu 1 septembrie.

„Un alt subiect pe care l-am abordat a fost noua lege a pensiilor, care intră în vigoare din septembrie. O lege construită pentru eliminarea inechităților, dar care, zilele acestea, a stârnit mai multe controverse, din cauza comunicării defectuoase a Ministerului Muncii. Trebuie să fim foarte clari: nimeni nu va avea pensia scăzută. S-a spus că pensiile minerilor sunt recalculate greșit și că aceștia vor avea de pierdut la pensie. Lucrurile nu stau așa. Toți cei care au lucrat în mină își vor păstra pensiile în plată, la cuantumul cel mai avantajos”, a dat asigurări Nicolae Ciucă. 

El spune că de când PNL este la guvernare pensiile au crescut cu 60%. 

Cei 700.000 de pensionari pentru care recalcularea a dus la un cuantum mai mic decât pensia lor de până acum își păstrează pensia mai mare, adică cea pe care au primit-o și în luna august, a declarat, joi, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Ea a spus că aceştia au avut un beneficiu suplimentar până acum, când valoarea pensiei lor era mai mare decât a altor pensionari care au muncit şi contribuit la fel.

INTERVIURILE HotNews.ro