Sari direct la conținut

Un nou azil cu probleme, descoperit în Voluntari. O parte dintre beneficiari ar fi fost ținuți în sere

HotNews.ro
bătrânețe, Foto: Nataly Turjeman / Alamy / Alamy / Profimedia
bătrânețe, Foto: Nataly Turjeman / Alamy / Alamy / Profimedia

Un nou azil cu probleme a fost descoperit seara trecută în Voluntari, o parte dintre cei 26 de beneficiari fiind ținuți în sere, în condițiile în care în ultima perioadă temperaturile au fost extrem de ridicate, potrivit Antena 3.

Oamenii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliția a anunțat că un centru de bătrâni administrat de către o asociaţie, care funcţiona fără o licenţă valabilă, a fost descoperit joi în oraşul Voluntari, în acest caz fiind deschis un dosar penal de către IPJ Ilfov.

„La data de 27 iulie, poliţiştii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcţionează o asociaţie, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice. În cadrul verificărilor efectuate, asociaţia nu a putut pune la dispoziţie o licenţă valabilă de funcţionare. În cadrul activităţilor, au fost informaţi reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, precum şi personalul specializat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competenţă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, context în care au deschis un dosar de urmărire penală, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă”, a anunţat vineri IPJ Ilfov.

De asemenea, în cadrul verificărilor, poliţiştii din Voluntari au aplicat o amendă de 10.000 de lei

Descoperirea vine în contextul controalelor declanșate de autorități după scandalul azilelor groazei din Voluntari, unde bătrâni erau ținuți în condiții inumane, erau bătuți și lipsiți de asistență medicală adecvată.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro