Sari direct la conținut

Un nou caz revoltător într-un spital din România. Femeie gravidă în 9 luni, operată de hernie la spitalul din Tîrgu Jiu. Medicii nu şi-au dat seama că e însărcinată

HotNews.ro
Sală de operație, Foto: Picsfive | Dreamstime.com
Sală de operație, Foto: Picsfive | Dreamstime.com

O femeie care a ajuns la Spitalul Județean din Târgu Jiu cu dureri abdominale a fost diagnosticată cu hernie abdominală și dusă în sala de operație, iar când au început intervenția chirurgicală medicii au realizat că aceasta era, de fapt, însărcinată în luna a noua, scriu Reporter24 și Pandurul.

UPDATE Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, despre acest caz, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că, din câte a aflat, viața pacientei nu a fost pusă în pericol: „Aștept și eu mai multe informații (…) Trebuie să vedem exact care esta cauza confuziei”.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Tismana, a ajuns marți seară la Spitalul Județean din Târgu Jiu, acuzând dureri abdominale, iar medicii i-au pus diagnosticul de hernie abdominală.

Pacientei nu i-ar fi fost făcute investigații medicale, fiind dusă direct în sala de operație, scrie Reporter24. Abia în timpul intervenției chirurgicale, medicul și-a dat seama că femeia era gravidă și că se afla în faza finală a sarcinii, fiind în travaliu.

În final, femeii i-a fost făcută operație cezariană și s-a născut o fetiță cu o greutate de 3 kilograme şi 200 de grame.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a anunţat declanșarea unei anchete.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se află la terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la neonatologie, ambii fiind în stare stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Ţicleanu, citat de Reporter24.

„Încă încercăm să aflăm care a fost situaţia. Pot să vă spun că se pare că există cazuri medicale, demonstrate, cercetate, în care femeia efectiv nu ştie că este însărcinată. Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventraţie, pentru care s-a şi intervenit şi pe care o şi avea de fapt. Ea zice că nu a ştiut că este însărcinată, în aceste nouă luni nu a fost niciodată la medic. Din ce am putut afla până acum, nu a fost nici măcar la medicul de familie”, a spus Mihaela Țicleanu și pentru News.ro.

Cazul vine în contextul tragediei de la Botoșani, unde o tânără a cărei sarcină se oprise din evoluție a murit în spital, unde se internase cu dureri atroce, fiind ignorată o noapte întreagă de cadrele medicale. ​Alexandra Ivanov, în vârstă de 26 de ani, mamă a 3 copii, care s-a internat joia trecută, seara, la spitalul din Botoșani cu dureri și sângerări din cauza unei sarcini care s-a oprit din evoluție, nu a primit îngrijiri medicale timp de 7 ore în spital – între ora 00:45, adică la aproximativ o oră după internare, și ora 7:35, când a intrat în șoc și a fost transferată la Terapie Intensivă. În prima oră după internare, Alexandra a primit ser fiziologic și un medicament „simptomatic”, după care, timp de 7 ore, „nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire”, arată un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani. Ea a trimis mesaje pe parcursul nopții atât medicului de gardă, cât și medicului curant, implorându-i să o opereze.

(Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro