Sari direct la conținut

Un renumit bijutier de lux care a creat bijuterii pentru prinţesa Diana și pentru Elizabeth Taylor și-a înscenat propiul jaf. Care a fost motivul

HotNews.ro
Bijuterie cu diamante, Foto: Stasche | Dreamstime.com
Bijuterie cu diamante, Foto: Stasche | Dreamstime.com

Un renumit bijutier de lux ale cărui creaţii au fost purtate de prinţesa Diana, de Elizabeth Taylor sau de familia regală saudită este acuzat că a înscenat un jaf în propriul magazin, în încercarea de a frauda o companie de asigurări cu peste 2,8 milioane de dolari australieni, potrivit The Guardian.

Michel Elias Germani – a cărui firmă, Germani Jewellery, a creat articole pentru personalităţi precum Diana, fostă prinţesă de Wales, actriţa Elizabeth Taylor sau familia regală saudită, potrivit site-ului său – a fost arestat luni.

Poliţia spune că bărbatul în vârstă de 65 de ani le-a declarat iniţial poliţiştilor că el şi o angajată au fost ameninţaţi de doi bărbaţi care s-au dat drept clienţi la magazinul său din Queen Victoria Building din Sydney, în luna ianuarie. Unul dintre bărbaţi ar fi ameninţat-o pe angajată cu un cuţit, în timp ce celălalt a cerut acces la seiful bijutierului, potrivit poliţiei. Cei doi le-ar fi legat cu cabluri mâinile şi picioarele lui Germani şi angajatei sale, iar apoi ar fi fugit din magazin cu o importantă captură de bijuterii, conform poliţiei.

Luna trecută, poliţia i-a arestat pentru presupusul jaf pe Shanel Tofaeono, de 37 de ani, şi pe Mounir Helou, de 57 de ani. Luni, poliţia l-a arestat pe Germani după ce a ajuns să creadă că jaful a fost o înşelătorie.

Bijutierul s-a prezentat marţi în faţa unui tribunal local, unde poliţia a susţinut că acesta a fost implicat în „planificarea şi coordonarea jafului şi a încercat să fraudeze o companie de asigurări”.

Inspectorul de poliţie Joe Doueihi a declarat marţi că angajata, care a fost rănită în atac, era „absolut traumatizată” şi că aceasta nu știa despre înscenare.

„A fost ameninţată cu un cuţit şi legată cu cablu la picioare şi la mâini. A fost convinsă că este vorba despre un jaf adevărat”, a subliniat inspectorul.

Germani a fost acuzat de furt calificat şi privare de libertate, de tentativă de obţinere a unui avantaj financiar prin înşelăciune, de participare la un grup infracţional şi de contribuţie la activităţi infracţionale, printre altele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro