Sari direct la conținut

Un rus de 20 de ani, condamnat în Cecenia pentru arderea Coranului, a fost acuzat de trădare

HotNews.ro
Un rus de 20 de ani, condamnat în Cecenia pentru arderea Coranului, a fost acuzat de trădare
Nikita Zhuravel, condamnat pentru arderea Coranului, este acuzat de trădare. Sursă foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Un rus condamnat în februarie pentru arderea Coranului a fost acuzat de trădare de către procurori, care susțin că a transmis Ucrainei imagini video cu mișcările trupelor militare, informează Reuters.

Procuratura generală a Rusiei a precizat într-o declarație că Nikita Zhuravel, în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat că a trimis imagini cu un tren de marfă care transporta avioane de război și informații despre mișcările unei mașini legate de o bază militară rusă unui reprezentant al serviciilor ucrainene de informații.

Procurorii ruși spun că Zhuravel s-a oferit voluntar pentru a trimite datele ofițerului ucrainean de informații.

Reuters nu a putut identifica imediat un avocat care îl reprezintă pe Zhuravel în cazul de trădare.

Zhuravel ispășește o pedeapsă de trei ani și jumătate după ce a fost condamnat conform legii Rusiei pentru ofensarea credincioșilor, pentru că a ars public un Coran în orașul său natal, Volgograd.

Cazul său a atras atenția internațională anul trecut, când liderul cecen Ramzan Kadîrov a publicat un videoclip în care fiul său Adam era surprins când îl bătea și lovea cu piciorul pe tânărul inculpat în timp ce acesta se afla în închisoare în așteptarea procesului.

Anchetatorii ruși îi transferaseră anterior dosarul în Cecenia. Comitetul de Investigații, care se ocupă de infracțiuni grave, a spus că acest lucru se datorează faptului că au primit multe mesaje de la locuitorii regiunii puternic musulmane, cerând să fie desemnate părți vătămate.

INTERVIURILE HotNews.ro