Sari direct la conținut

Un sfert dintre bicicletele noi vândute în Europa sunt electrice​

HotNews.ro
Biciclete, Foto: Shutterstock
Biciclete, Foto: Shutterstock

​Vânzările de biciclete convenționale au scăzut în Europa anul trecut, dar cele de biciclete electrice au crescut la un nivel record, arată datele confederației industriei de profil (Conebi). Care este totalul și în ce țări se vând cel mai bine „electricele”?

Datele Conebi (Confederation of the European Bicycle Industry) arată că s-au vândut în Europa 14,7 milioane de biciclete fără asistență electrică în 2022, scădere de 9% față de 2021. Datele sunt pentru UE și Marea Britanie și se regăsesc într-o știre AFP.

La un total record de 5,5 milioane au ajuns bicicletele electrice, creșterea fiind de 10% față de anul 2021. Peste un sfert dintre cele 20 de milioane de biciclete vândute în Europa anul trecut au fost cu asistență electrică, ponderea de peste 25% fiind una record.

Cele mai simple biciclete electrice costă sub 4.000 de lei, iar cele mai sofisticate trec bine de 20.000 de lei. O ofertă diversă este mai ales între 6.000 și 8.000 de lei.

Germania, Franța și Olanda au cele mai bune cifre de vânzări.

Cifra de afaceri a segmentului a crescut cu 7%, până la 21,2 miliarde euro, explicația creșterii fiind că electricele sunt mai scumpe decât cele convenționale.

Producția de biciclete pe continent a fost de 15,3 milioane unități, scădere de 5% față de anul anterior. În Europa sunt aproximativ 60.000 de magazine de biciclete.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro