Sari direct la conținut

Ungaria cere UE să nu ostracizeze Belarusul și să continue dialogul cu Minskul

HotNews.ro
Viktor Orban si Alexandr Lukasenko, Foto: Viktor Tolochko / Sputnik / Profimedia Images
Viktor Orban si Alexandr Lukasenko, Foto: Viktor Tolochko / Sputnik / Profimedia Images

Ungaria vrea ca Uniunea Europeană să continue dialogul cu Belarusul și evite ostracizarea țării, a declarat joi ministrul de externe ungar după mai multe zile de reprimare violentă a protestelor din Minsk de către forțele de ordine, relatează Reuters și New York Times.

„Suntem interesați ca Uniunea Europeană să ia decizii bazate pe dialog care să nu facă imposibil ca Uniunea Europeană și Belarusul să își construiască relația în viitor sau să afecteze programul de Parteneriat estic”, a afirmat într-o postare pe Facebook ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto.

În luna iunie premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat la Minsk că Uniunea Europeană ar trebui să ridice sancțiunile existente la adresa Belarusului după o întâlnire cu președintele Alexandr Lukașenko, declarând că un parteneriat (n.r. referitor la Parteneriatul estic) nu poate fi construit cu sancțiuni.

Premierul ungar a subliniat de asemenea importanța cooperării economice și comerciale între Uniunea Europeană și cea Eurasiatică în cadrul unei conferințe de presă ținută alături de Lukașenko.

Acesta a mai afirmat referitor la relațiile dintre Ungaria și Belarus că „națiile și țările noastre sunt mult mai apropiate una de cealaltă decât tindem să credem”.

Belarusul joacă un rol important în sectorul energetic ungar întrucât toate importurile de petrol ale țării sunt transportate printr-o conductă care trece prin Belarus, a notat Viktor Orban, potrivit komany.hu.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro