Sari direct la conținut

Universitatea de Medicina din Cluj trebuie sa plateasca despagubiri unei studente din Irlanda ce a fost exmatriculata – avocat

HotNews.ro

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj este obligata de instanta sa plateasca daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, dupa ce aceasta a fost exmatriculata desi, initial, fusese declarata admisa si a urmat 3 luni cursurile Facultatii de Medicina Dentara, transmite Mediafax.

Avocatul studentei Yasmine Dakik, Mihai Pop, a declarat, luni, ca a solicitat acordarea de daune morale, invocand stresul si tensiunile create de situatia neplacuta in care a fost implicata clienta sa.

“Magistratii clujeni au obligat UMF Cluj-Napoca sa plateasca daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, Yasmine Dakik, care fusese initial, in 2013, admisa la Facultatea de Medicina Dentara si a urmat trei luni cursurile, dupa care a fost exmatriculata pe motiv ca notele obtinute la liceul urmat in Irlanda nu sunt destul de bune pentru UMF. De asemenea, universitatea a fost obligata sa ii restituie clientei mele si taxa de scolarizare de 5.000 de euro. Am solicitat acordarea de daune morale pe ideea de stres, de tensiuni create, de situatia neplacuta in care a fost implicata clienta mea”, a spus Pop.

Acesta a explicat ca Yasmine Dakik si-a depus dosarul de admitere la UMF Cluj-Napoca in 2013 pentru anul universitar 2013-2014 si a achitat taxa de studii pentru primul an, in valoare de 5.000 de euro.

“Toata procedura de inscriere s-a derulat normal, a semnat un contract de studii, i s-a eliberat un carnet de student, ca student inmatriculat definitiv, cu viza Ministerului Educatiei, a urmat trei luni cursurile din octombrie pana in decembrie 2013. A fost obligata sa faca niste investitii in suportul de curs, carti. In perioada sarbatorilor de iarna, la sfarsitul anului 2013, a fost anuntata de cei de la UMF ca exista o problema cu dosarul sau de inscriere. Iar in ianuarie 2014, cand trebuia sa se prezinte in sesiunea de iarna, a fost chemata la secretariat sa semneze o hartie prin care accepta sa fie exmatriculata fara returnarea taxei de scolarizare si s-a insinuat ca ar fi vina ei ca nu a fost acceptata”, a sustinut Pop, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, in acea perioada au existat tensiuni, iar reprezentantii UMF au insistat ca studenta sa semneze actul prin care era exmatriculata.

“Nu i s-a permis sa se prezinte la examen si a fost scoasa din sala de examen, de fata cu toti colegii. Cei de la UMF au precizat ca dupa trei luni au primit de la Ministerul Educatiei un raspuns potrivit caruia notele de inscriere la facultate a clientei mele nu sunt destul de bune pentru a fi acceptata, insa aveau obligatia de a verifica acest lucru inainte sa trimita dosarul la minister si sa isi dea seama daca acea persoana se incadreaza sau nu in cerintele universitatii. Dar cei de la UMF nu au facut acele verificari prealabile, i-au acceptat dosarul si i-au incasat banii, taxa de scolarizare, asta a fost cel mai dureros”, a mai spus avocatul clujean.

Potrivit acestuia, cand s-a inscris la UMF Cluj-Napoca, Yasmine Dakik era acceptata la mai multe universitati din Ungaria si Germania, dar ea a optat sa studieze in Romania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro