Sari direct la conținut

Unul dintre cei mai periculoşi fugari ai mafiei italiene a fost arestat în Spania

HotNews.ro
Masina Politia spaniolă, Foto: Jose Hernandez / Shutterstock Editorial / Profimedia
Masina Politia spaniolă, Foto: Jose Hernandez / Shutterstock Editorial / Profimedia

Unul dintre „cei mai periculoşi fugari” ai mafiei italiene, Francesco Lapis, cunoscut ca făcând parte din organizaţia criminală Camorra Romana, a fost arestat la Barcelona, a anunţat sâmbătă poliţia spaniolă,conform Reuters.

„Fugarul apărea pe lista Italiei cu cei mai periculoşi fugari deoarece era cunoscut în cercurile criminale drept o persoană apropiată de aşa-numita Camorra Romana”, a anunțat poliţia naţională spaniolă.

Lapis este condamnat în Italia pentru trafic cu cantităţi mari de cocaină, haşiş şi marijuana între Spania şi Italia. Pe numele său există un mandat european de arestare.

După ce a fugit din ţară, poliţia italiană a cerut ajutorul omologilor spanioli pentru prinderea acestuia, deoarece suspecta că se află în Spania.

Poliţia a transmis că iniţial s-a crezut că se află în Ibiza, dar când asociaţii săi au călătorit cu avionul din Franţa la Barcelona, agenţii au început o operaţiune de supraveghere pentru a-l depista pe Lapis în oraş. În încercarea de a se sustrage urmăririi, asociaţii lui Lapis au schimbat la un moment dat taxiul cu care plecaseră de la aeroport.

„În ciuda măsurilor de precauţie pe care şi le-au luat, poliţia a reuşit să continue urmărirea până la periferia oraşului Barcelona, unde au fost întâmpinaţi de fugarul însuşi, pe un drum public. Acesta a fost arestat rapid”, a precizat poliţia spaniolă.

INTERVIURILE HotNews.ro