Sari direct la conținut

UPDATE Alexandru Gâdiuță, viceprimarul USR de la Sectorul 6, exclus din USR/ Colegii de filială îl acuză de mai multe nereguli

HotNews.ro
Alexandru Gâdiuță, Foto: Inquam Photos / George Calin
Alexandru Gâdiuță, Foto: Inquam Photos / George Calin

Alexandru Gâdiuță, viceprimarul USR de la Sectorul 6,a fost exclus din partid luni seară, decizia fiind luată de Biroul Municipal al USR București, în urma unei sesizări făcute de filiala Sector 6 a USR, în care Gâdiuță a fost acuzat că ar fi facilitat angajarea unor colegi de partid, loiali, la instituțiile din subordine, iar una dintre aceste instituții ar fi încheiat contracte cu firma unui membru al filialei USR Sector 6, potrivit sesizării consultate de Hotnews.ro. De asemenea, Gâdiuță este acuzat că a primit dar de nuntă peste 85.000 euro, lucru nepotrivit pentru o persoană care ocupă o funcție publică, făcând nunta la 3 ani diferență de cununia civilă.

Contactat de Hotnews.ro, Vlad Voiculescu, președintele USR București, a declarat că luni, înaintea ședinței că se va discuta sesizarea făcută de Filiala USR Sector 6, în care lui Alexandru Gâdiuță i se aduc mai multe acuze. „În cadrul ședinței, domnul Gâdiuță va putea aduce lămuriri despre acuzele aduse. Pot să vă asigur că criteriile de integritate ale USR nu sunt doar niște cuvinte”, a spus Voiculescu.

Alexandru Gâdiuță a scris pe pagina de Facebook că se dorește mazilirea sa.

  • „Pentru că insist să deranjez ”mi se pregătește ceva”. Se încearcă o mazilire a mea pe fondul unor pretexte absolut calomnioase, fiind invocate inclusiv aspecte din viața personală. Ca să fie foarte clar: NU am ”aranjat” niciodată niciun contract, nicio angajare, nu am încurajat, promovat, aprobat nicio practică sau procedură ilegală.
  • Poate fi verificat foarte ușor faptul că nici măcar nu am atribuții în spețe legate de acuzele ce mi se aduc. Mai mult, ca să înțelegeți dimensiunea ”problemei”, mi se reproșează faptul că mi-am organizat nunta la ceva timp după cununia civilă – în condițiile în care am traversat o criză sanitară fără precedent în care evenimentele au fost interzise (e oricum ceva de domeniul absurdului că trebuie să justific așa ceva). Oameni buni, se apropie un an foarte greu pentru România, nu doar pentru sectorul 6.
  • Este esențial să fim foarte atenți la manipulări și să înțelegem exact care sunt faptele”, a scris Gâdiuță pe pagina de Facebook.

Alexandru Gâdiuță este membru USR, consilier local în Consiliul Local Sector 6 și viceprimar al Sectorului 6. Acesta are în coordonare trei instituții:

  • Administrația Școlilor Sector 6 (AS6)
  • Direcția Generală de Impozite și Taxe Sector 6 (DGITL6)
  • Evidența Populației Sector 6 (EP6)

La Sectorul 6, USR are ambii viceprimari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro