Sari direct la conținut

UPDATE Brașov: Doi îngrijitori de la Grădina Zoologică sunt în stare gravă după ce au fost atacați în cușca urșilor / Aceștia nu ar fi respectat procedurile de lucru

HotNews.ro
UPDATE Brașov: Doi îngrijitori de la Grădina Zoologică sunt în stare gravă după ce au fost atacați în cușca urșilor / Aceștia nu ar fi respectat procedurile de lucru

Doi îngrijitori de la Grădina Zoologică Brașov sunt în stare gravă după ce au fost atacați, luni, de urși, în cușca în care se aflau animalele, transmite Mediafax.

UPDATE 12.46Şeful Serviciului Ocrotirea Animalelor și Protecția Mediului de la Grădina Zoologică Brașov, Roger Rois, a declarat că îngrijitorii nu ar fi respectat anumite proceduri.

”Din primele informații pe care le avem, care urmează să fie confirmate și de ancheta pe care o vom derula și noi și autoritățile, nu au respectat procedurile de lucru și nu s-au asigurat că animalele sunt în spațiul exterior, în momentul în care au vrut să intre în spațiul lor interior să le facă curat și să le dea mâncare. Unul dintre animale era înăuntru, ascuns după ușă, îngrijirorul nu l-a observat și așa s-a întâmplat. A intrat unul dintre îngrijitori, a fost atacat, al doilea a intrat să îl ajute pe primul și a fost atacat și el. Cel de-al doilea este mai bine, din punct de vedere fizic. Din câte știm noi, un singur urs a atacat, nu era cunoscut ca fiind violent. Îngrijitorii au fost scoși, au fost duși cu ambulanța la spital. Unul dintre ei avea o plagă deschisă la cap. (…) Unul dintre vizitatori a sunat la 112, era un vizitator care era exact acolo în momentul în care s-a întâmplat și a anunțat”, a spus Roger Rois.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs incidentul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Luiza Danilă, spunea dimineață că cei doi îngrijitori primesc ajutor medical la faţa locului, unul fiind inconştient, iar celălalt conştient, dar cu multiple traumatisme.

”Au fost surprinşi în cuşca urşilor. Sunt la faţa locului două echipaje SMURD şi le acordă primul ajutor medical”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro