Sari direct la conținut

UPDATE Cadre militare implicate în furturile de produse de lux din containere încărcate în avioane pe Aeroportul Otopeni

HotNews.ro
Aeroportul Otopeni - Henri Coanda, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Aeroportul Otopeni - Henri Coanda, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și din Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov sunt implicate în rețeaua acuzată de furturi de produse de lux din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Henri Coandă, astfel că dosarul penal este instrumentat de Parchetul Militar al Tribunalului Militar București, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al parchetului, Daniela Dediu.

UPDATE 13.40: Poliția Capitalei a anunțat că până în prezent, 59 de persoane au fost duse la audieri la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, iar în urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate mai multe bunuri, probe și mijloace de probă.

Conform sursei citate, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale ar fi sustras sau însușit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri și alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor. Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoștință despre proveniența ilicită a acestora.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar al Tribunalului Militar București, Daniela Dediu, a precizat că în acest dosar au fost făcute, sub cooronarea unui procuror militar, 28 de percheziții, iar pentru 60 de persoane au fost emise mandate de aducere.

Conform sursei citate, în rețea sunt implicate și cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și din Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, acesta fiind explicația pentru care dosarul este instrumentat de Parchetul Militar al Tribunalului Militar București.

În dosar se fac cercetări pentru infracțiunile de furt, complicitate la furt, tăinuire şi delapidare.

La perchezițiile făcute joi dimineață în București, Ilfov și Prahova au luat parte și polițiști.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei, de la finele anului 2019 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice şi băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spaţiu. Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.

Compania Națională Aeroporturi București și dnata Catering SRL România confirmă că unii dintre angajații lor, precum și ai altor societăți comerciale de pe platforma aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliției, care anchetează furturi de produse de lux de la bordul avioanelor.

„Autoritățile au admis că dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti și partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicati angajații în cauză”, informează un comunicat al CN Aeroporturi București.

Totodată, dnata, CN Aeroporturi București și partenerii lor se delimitează de acțiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajați care nu au respectat prevederile legale, precizează comunicatul.

„Nu putem comenta procedurile legale în curs și investigațiile autorităților. CNAB, dnata Caterng SRL și partenerii lor de afaceri sunt angajati in practici etice de afaceri și operează în conformitate cu toate legile, reglementările și standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autoritățile în această anchetă”, se mai arată în comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro