Sari direct la conținut

UPDATE Klaus Iohannis, ședință cu ministrul Educației la Palatul Cotroceni

HotNews.ro
Klaus Iohannis si Sorin Cimpeanu, Foto: Agerpres
Klaus Iohannis si Sorin Cimpeanu, Foto: Agerpres

Președintele Klaus Iohannis are joi o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Palatul Cotroceni, potrivit agendei șefului statului.

Ședința este programată la ora 14.00.

UPDATE 12.00 Cîmpeanu a declarat pentru HotNews.ro că se va discuta despre „problemele curente binecunoscute și sinergia necesară între programul de guvernare pentru educație, Proiectul România Educată si valorificarea oportunităților generate de PNRR (Planul național de redresare și reziliență – n.r.).”

  • Amintim că elevii, cu excepția celor din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a se află în vacanța de primăvară prelungită, până pe 4 mai. Elevii din clasele terminale vor avea ore online între 12-30 aprilie, apoi vor avea vacanța de Paște până pe 9 mai.

Joi încep în țară conferințele tematice/ webinariile din cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare!”, organizate de Ministerul Educației în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizatia „Salvati Copiii”.

La aceste evenimente vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ. Formatul conferințelor va fi de tip mixt, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Secretarii de stat din Ministerul Educatiei vor fi sustinuți în prezentarea campaniei, în fiecare județ, de specialiști în domeniul medical/ epidemiologic, potrivit unui comunicat de presă.

„Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare. Acordul de parteneriat semnat astăzi constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19”, menționează comunicatul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro