Sari direct la conținut

UPDATE Liviu Dragnea și copiii săi, interdicție de a intra în Statele Unite (Departamentul de Stat american)

HotNews.ro
Liviu Dragnea, Foto: Agerpres
Liviu Dragnea, Foto: Agerpres

​Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat, a anunțat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Anunțul a fost făcut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Departamentului de Stat, legislația americană prevede că în situația în care în care există date credibile conform cărora oficiali străini au fost implicați în corupție semnificativă, aceștia nu mai sunt eligibili pentru a intrara în Statele Unite. Aceeași regulă se aplică și celor mai apropiați membri ai familiei acestor persoane.

Astfel, secretarul de stat american a decis să fie vizați de interdicția de a intra în SUA Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi – Valentin Ştefan Dragnea şi Maria Alexandra Dragnea.

„Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite se angajează să combată corupția și să sprijine statul de drept în România”, mai arată Departamentul de Stat.

Informația a fost semnalată inițial de Europa Liberă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro