Sari direct la conținut

"Ursul, băăă!" – mesaj Ro-Alert trimis locuitorilor din Brașov / ISU anunță anchetă

HotNews.ro
mesaj RoAlert, Foto: IGSU
mesaj RoAlert, Foto: IGSU

„Ursul, băăă!” – așa începe mesajul Ro-Alert primit de locuitorii din Brașov care erau avertizați privind apariția unui urs pe o stradă din oraș. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului anunţă o „anchetă internă pentru a verifica modul de transmitere a mesajului”.

„URSUUU BAAA! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejărişului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov”, este mesajul primit de braşoveni prin sistemul Ro-Alert.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brașov susțin că mesajul a fost transmis așa „dintr-o eroare”.

„Scopul mesajului a fost de a informa cetăţenii judeţului Brasov cu privire la prezenta ursului pe strada Stejărisului, pentru a evita deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic. Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adaugat cuvintele «ursul baaa». Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populaţia a înteles conţinutul si scopul preventiv al mesajului.”, a transmis, marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, conform News.ro.

Oficialii ISU Braşov menţionează că în instituție se desfăşoară o anchetă internă „pentru a verifica modul de transmitere a mesajului”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro