Sari direct la conținut

USR a sesizat Comisia de la Veneția pe legile Justiției / Predoiu a răbufnit: Este nedrept, incorect și ipocrit să ni se reproșeze că nu am sesizat-o noi

HotNews.ro
Cătălin Predoiu la dezbaterile legilor justiției , Foto: Hotnews
Cătălin Predoiu la dezbaterile legilor justiției , Foto: Hotnews

Deputatul USR Iulian Bulai a anunțat miercuri că a sesizat Comisia de la Veneţia pe legile justiției, propuse de ministrul Cătălin Predoiu. Bulai a solicitat un aviz al Comisiei pe cele trei proiecte de legi. Demersul l-a enervat pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, care a reacționat.

USR a cerut coaliţiei PSD-PNL-UDMR să nu dea un vot final în comisia specială care dezbate legile Justiției până nu se primeşte avizul Comisiei de la Veneţia.

„Comisia de la Veneţia va emite o opinie pe cele trei legi ale Justiţiei. Asta am cerut astăzi în Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Solicitarea a fost admisă cu majoritatea voturilor. PSD-PNL ar trebui să nu se grăbească: să aştepte punctul de vedere solicitat şi să-l implementeze în raport cu prevederile MCV şi GRECO”, susține Iulian Bulai.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, aflat la dezbaterea legilor justiției în comisia parlamentară, a reacționat enervat: „Este și nedrept, și incorect, și ipocrit să se reproșeze acum Guvernului, Ministerului Justiției că nu mai sesizează Comisia de la Veneția, ca și când ți se reproșează că nu bifezi o procedură al cărei timp a trecut. Nu este vina noastră asta. Dar am ținut cont de avizele Comisiei de la Veneția!”, a spus Predoiu.

Comisia specială pentru examinarea legilor din domeniul Justiţiei a început, miercuri dezbaterea amendamentelor depuse la cele trei proiecte de legi. În prima parte a dezbaterilor, deputații și senatorii au parcurs aproximativ 140 de articole și au respins în bloc o parte din amendamentele depuse de USR, AUR, dar şi de CSM şi asociaţiile de magistraţi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro