Sari direct la conținut

USR acuză PSD şi PNL că au lansat o campanie de știri false împotriva candidaţilor Alianţei Dreapta Unită

HotNews.ro
Cristian Seidler în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul USR, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Cristian Seidler în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul USR, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Coordonatorul campaniei electorale a USR, deputatul Cristian Seidler, acuză PSD şi PNL de faptul că au lansat „peste 100 de reclame false” împotriva candidaţilor Alianţei Dreapta Unită, informează Agerpres. Partidul condus de Cătălin Drulă spune că va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă, dar și companiile Google și Meta.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi la sediul USR, Cristian Seidler a acuzat o „fraudă morală” în campania electorală, menţionând că banii cheltuiţi de către PSD şi PNL pentru promovarea propriilor candidaţi ar fi comparabili cu sumele destinate promovării unor „minciuni” împotriva candidaţilor Alianţei Dreapta Unită.

„Dacă dicţionarul explicativ al limbii române ar fi tipărit cu imagini, lângă cuvintele ‘disperare’ şi ‘minciună’ s-ar afla pozele lui Ciolacu şi Ciucă; cam asta denotă ce fac cele două partide în ultima perioadă. Este un semn al disperării faptul că au lansat peste 100 de reclame false, orientate împotriva Alianţei Dreapta Unită şi a candidaţilor noştri şi au egalat bugetele pe care le cheltuie pentru a-şi promova candidaţii şi propriile idei cu cele cu banii cheltuiţi pentru a promova minciuni împotriva candidaţilor alianţei Dreapta Unită”, a spus Seidler.

El a făcut referire şi la „campanii neasumate”, în care cele două partide „nu au nici măcar curajul să îşi asume minciunile pe care le distribuie”.

În ultima săptămână acestea ar fi cheltuit, conform calculelor USR, peste 50.000 de euro pe „reclamă mincinoasă”.

Astfel, potrivit lui Seidler, jumătate din campania desfăşurată on-line este orientată împotriva Alianţei Dreapta Unită şi a candidaţilor săi.

USR va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă, dar şi Meta şi Google, pentru a denunţa această campanie.

„E o minciună prin omisiune, pentru că atunci când îl acuză pe Vlad Voiculescu că ar fi milionar, ceea ce este o minciună, conform propriei declaraţii de avere, omite să vorbească despre Rareş Bogdan, de exemplu, care este milionar, conform propriei declaraţii de avere, publică pe site-ul Biroului Electoral Central sau despre domnul Dâncu, un alt candidat la europarlamentare”, a spus Seidler.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro