Sari direct la conținut

USR: Solicităm desigilarea tabletelor folosite la alegerile europarlamentare.Viciază prezidențialele

HotNews.ro
Tablete pentru alegeri, Foto: Hotnews
Tablete pentru alegeri, Foto: Hotnews

USR solicită Comisiei de anchetă pentru investigarea eventualelor fraude la alegerile europarlamentare din mai să desigileze de urgență tabletele folosite atunci pentru înregistrarea votanților și împiedicarea votului multiplu, deoarece acestea ar trebui folosite și la alegerile prezidențiale, potrivit Mediafax.

„USR cere parlamentarilor PSD din așa-zisa Comisie specială de investigare a eventualelor nereguli și fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai, comisie condusă de deputata PSD Lia Olguța Vasilescu, să urgenteze desigilarea tabletelor pentru prevenirea votului multiplu, tablete folosite la alegerile europarlamentare și care trebuie să fie utilizate și la alegerile prezidențiale. În caz contrar, există riscul major ca desfășurarea alegerilor din noiembrie să fie viciată. Comisia a decis sigilarea tuturor tabletelor folosite la scrutinul din primăvară pentru înregistrarea votanților și împiedicarea votului multiplu, tablete care ar trebui să fie utilizate și la alegerile prezidențiale din toamnă. Prin această dispoziție arbitrară, PSD împiedică organizarea corespunzătoare a alegerilor prezidențiale, lăsând foarte puțin timp instituțiilor implicate să se pregătească pentru scrutin”, transmite USR.

Senatorul USR Nicu Fălcoi a afirmat că reprezentanții PSD din comisia de anchetă pentru fraudarea alegerilor europarlamentare încearcă din răsputeri să acrediteze ideea unei „fraude electorale” fără a avea nicio bază reală.

„Două personaje reprezentative pentru PSD, adică PRM-ista Olguța Vasilescu și deputatul Viorel Sălan, au încercat cu disperare să găsească cea mai mică breșă în declarațiile tranșante, atât ale reprezentanților Institutului Național de Statistică, cât și ale reprezentanților Serviciului de Telecomunicații Speciale, care au spus cât se poate de clar, de la început, că nu există absolut niciun indiciu care să ducă la concluzia că alegerile ar fi fost fraudate. A fost imposibil să înțeleagă până și faptul că Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV) nu este un soft în sine, ci un sistem care are mai multe componente, inclusiv niște soft-uri, și că Institutul Național de Statistică lucrează exclusiv cu Sistemul Informatic de Centralizare a Proceselor Verbale (SICPV), unul dintre softurile din SIMPV”, a transmissenatorul USR Nicu Fălcoi.

Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie în țară și între 8 și 10 noiembrie în străinătate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro