Sari direct la conținut

Valul de temperaturi extreme face Egiptul să raționalizeze consumul de electricitate prin pene regulate

HotNews.ro
Piramidele din Egipt, Foto: Sergii Kolesnyk / Panthermedia / Profimedia Images
Piramidele din Egipt, Foto: Sergii Kolesnyk / Panthermedia / Profimedia Images

Guvernul egiptean a anunțat miercuri că va introduce începând cu săptămâna viitoare tăieri regulate ale furnizării cu curent electric pentru a limita consumul de gaze naturale în timpul valului de căldură care afectează țara, relatează Reuters.

Locuitorii din Cairo au relatat săptămâna aceasta că mai multe pene de curent au avut loc în oraș după ce temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius în timpul valului de căldură care afectează Europa și Africa de Nord, concomitent cu alte locuri din lume.

Egiptul are un surplus de electricitate după ce și-a extins rapid capacitatea de producție în ultimul deceniu dar cererea pentru energie, care în mare parte este satisfăcută de gaze naturale, crește vertiginos pe perioada verii, când oamenii folosesc aerul condiționat.

Premierul egiptean Mostafa Madbouly a confirmat că autoritățile au început să reducă tensiunile asupra sistemului prin pene planificate, după ce presiunea din rețeaua de gaz a scăzut ca urmare a consumului ridicat.

„Suntem în prezent într-o perioadă de scădere temporară a încărcăturii până când rețeaua revine la presiuni normale”, a spus Madbouly.

Guvernul său încearcă de anul trecut să diminueze consumul de gaze naturale pentru a putea trimite volume mai mari la export și obține valută de care are mare nevoie.

Madbouly a subliniat din nou miercuri că raționalizarea consumului de electricitate este importantă. Țara africană a devenit autosuficientă în ceea ce privește consumul de gaze naturale în urmă cu 5 ani și încearcă să devină un hub energetic regional în ceea ce privește gazele naturale lichefiate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro