Sari direct la conținut

Vama Cenad este blocată temporar, din cauza unui accident mortal petrecut în partea ungară / Puncte de frontieră aglomerate la ieşirea din ţară

HotNews.ro
Vama Cenad este blocată temporar, din cauza unui accident mortal petrecut în partea ungară / Puncte de frontieră aglomerate la ieşirea din ţară
Vama Cenad (arhivă) / Foto: Agerpres

Traficul prin vama Cenad, din judeţul Timiş, era blocat sâmbătă din cauza unui accident petrecut în apropiere, pe partea ungară a graniţei, potrivit Poliţiei de Frontieră. Presa maghiară scrie că s-au ciocnit două maşini, iar accidentul s-a soldat cu morţi, relatează News.ro.

Din cauza unui accident de circulaţie mortal, există o închidere completă a drumului principal 431, prin urmare punctul de trecere a frontierei Kiszombori (Cenad) nu este accesibil, au anunţat autorităţile din Ungaria.

Accidentul a avut loc cu puţin înainte de ora locală 10.00, la km 3 al drumului 431, în apropiere de Kisombor.

„Pe durata inspecţiei la faţa locului şi a intervenţiei tehnice este în vigoare o închidere totală a drumului, prin urmare punctul de trecere a frontierei Kiszombor nu este accesibil. Şoferii sunt rugaţi să folosească punctul de trecere a frontierei Nagylak (Nădlac)”, a transmis poliţia maghiară.

Potrivit presei maghiare, două maşini s-au ciocnit frontal la Kiszombor, la km 3 al drumului principal 431. Un adult şi un copil au murit pe loc în accident. Două persoane au fost prinse într-una dintre maşini şi a trebuit să fie descarcerate. Cinci unităţi de salvare au fost chemate la faţa locului. Ambulanţele au tratat la faţa locului trei răniţi grav şi o persoană rănită uşor, iar apoi răniţii au fost transportaţi la spital.

Aglomeraţie, la ieşirea din ţară, la punctele de trecere a frontierei Negru Vodă şi Cenad

Punctele de trecere a frontierei Negru Vodă, situat pe graniţa cu Bulgaria, şi Cenad, pe graniţa dintre România şi Ungaria. sunt aglomerate sâmbătă după-amiază, şoferii care ies din ţară cu autoturismele trebuind să aştepte aproximativ o oră pentru îndeplinirea formalităţilor vamale.

Micul punct de trecere a frontierei de la Negru Vodă este aglomerat sâmbătă după-amiază, la ieşirea din ţară, numeroşi şoferi care vor să treacă graniţa spre Bulgaria îndreptându-se către acest punct de trecere, pentru a evita aglomeraţia de la Giurgiu, unde autorităţile bulgare au demarat lucrări la podul de peste Dunăre, relatează News.ro.

Şoferii care ies din ţară pe la Negru Vodă aşteaptă, în medie, o oră pentru formalităţile vamale. La Giurgiu şi Vama Veche timpul de aşteptare este, conform aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră, de aproximativ jumătate de oră.

Pe graniţa cu Ungaria, aglomeraţie este la punctul de trecere a frontierei de la Cenad, unde şoferii care ies cu autoturismele din ţară aşteaptă, în medie, 60 de minute, din cauza unui accident rutier.

La ieşirea spre Ungaria, timpul de aşteptare este, la ora transmiterii acestei ştiri, de 40 de minute la Nădlac şi Borş II şi de jumătate de oră la Nădlac II, Petea şi Turnu.

INTERVIURILE HotNews.ro