Sari direct la conținut

Vasile Bănescu, furibund după ceremonia de deschidere a JO: „Fața hidoasă a depravaților posedați ideologic”

HotNews.ro
Vasile Bănescu, furibund după ceremonia de deschidere a JO: „Fața hidoasă a depravaților posedați ideologic”
Scena care a produs controverse la JO 2024 Foto: captură YouTube - Eurosport

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat cu duritate după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, motivul fiind scena care refăcea Cina cea de taină, dar cu travestiți ca protagoniști.

„Fața reală, hidoasă a depravaților posedați ideologic, care nu sunt ei înșiși dacă nu batjocoresc, sfidează și maculează tot ce e curat și sfânt. Abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs”, a scris Vasile Bănescu, într-o postare pe Facebook.

Postării îi era atașată o imagine din timpul ceremoniei în care era refăcută scena înfățișată în pictura „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci, dar în locul lui Isus era pusă DJ-ul Barbara Butch, o activistă LGBT.

Ceilalți protagoniști era concurenți de la emisiunea „Drag Race France”, cu travestiți ca protagoniști.

Scena a produs iritare și în mediile conservatoare franceze. Marion Marechal, nepoata lui Marine Le Pen, fostă membră a partidului Reconquête, a reacționat. „Pentru toți creștinii din lume care (…) s-au simțit jigniți de această parodiere a Cinei de către o drag queen, trebuie să știți că nu Franța vorbește, ci o minoritate de stânga pregătită pentru orice fel de provocare”, a spus ea.

Iritat a fost și Damien Rieu, influencer al scenei de dreapta din Franța, co-fondatorul Génération identitaire, scrie Liberation. „În mod ciudat, nu au făcut o parodie a lui Mohammed pentru noi…”, a spus el, într-un mesaj.

„Dar asta e Olimpiada drag-queens? Când se opresc doamnele cu barbă? Au trecut deja 45 de minute”, a scris el într-un altul.

INTERVIURILE HotNews.ro