Sari direct la conținut

Vaticanul a arestat un fost angajat al său care a încercat să vândă un manuscris al unui artist faimos

HotNews.ro
Carabinieri in Piata Sfantul Petru din Roma, Foto: Giuseppe Ciccia / Alamy / Profimedia Images
Carabinieri in Piata Sfantul Petru din Roma, Foto: Giuseppe Ciccia / Alamy / Profimedia Images

Un fost angajat de la Fabrica Sfântului Petru se află în detenție la Vatican din data de 27 mai, după ce a fost arestat pentru că ar fi încercat să vândă un manuscris furat şi care a fost scris de sculptorul şi arhitectul baroc Gian Lorenzo Bernini, a relatat joi cotidianul Domani, citat de ANSA și Agerpres.

Potrivit articolului din cotidianul Domani, suspectul, Alfio Maria Daniele Pergolizzi, a încercat să vândă documentul către Fabrica Sfântului Petru, instituţia Bisericii Romano-Catolice care administrează Bazilica Sfântul Petru. Deocamdată nu s-a stabilit dacă manuscrisul a fost furat de la Vatican sau dintr-o colecţie privată.

Alfio Maria Daniele Pergolizzi, conferenţiar şi istoric de artă, a fost directorul de comunicare al acestei instituţii între anii 1995 şi 2011. El se confruntă cu acuzaţii de primire de bunuri furate, extorcare şi fraudă, potrivit aceluiaşi articol din Domani.

Gian Lorenzo Bernini (7 decembrie 1598 – 28 noiembrie 1680) a fost unul dintre cei mai mari artişti ai barocului, fiind cunoscut mai ales ca sculptor, deşi a avut lucrări semnificative şi în domeniul arhitecturii, picturii şi poeziei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro