Sari direct la conținut

Vaticanul a început o campanie de crowdfunding pentru a trimite lenjerie termică în Ucraina

HotNews.ro
Cardinalul Konrad Krajewski, Foto: Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia
Cardinalul Konrad Krajewski, Foto: Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vaticanul a lansat joi o campanie de crowdfunding pentru a trimite lenjerie termică în Ucraina, cu scopul de a-i ajuta pe locuitori să facă față iernii, în timp ce se confruntă cu lipsa de energie electrică pe fondul războiului cu Rusia, transmite Reuters.

Biroul pentru acte caritabile al Sfântului Scaun a precizat că s-a asociat cu site-ul italian de crowdfunding eppela.com pentru a strânge bani pentru a cumpăra hainele.

Șeful biroului, cardinalul Konrad Krajewski, a declarat că firmele italiene au răspuns deja la apelul făcut de Vatican prin donarea lenjeriei termice sau prin furnizarea acesteia contracost.

Cardinalul Krajewski, un polonez stabilit la Roma și care a efectuat mai multe misiuni caritabile în Ucraina pentru Papa Francisc în acest an, a declarat că va duce personal hainele în țară cu un convoi de camioane.

Papa a îndemnat miercuri oamenii să cheltuiască mai puțin de sărbători și pe cadourile de Crăciun din acest an și să trimită diferența de bani ucrainenilor pentru a-i ajuta să treacă peste foame și frig în această iarnă.

Urmărește ultimele evoluții din ziua 295 a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro