Sari direct la conținut

Vernisajul expozitiei "Ramnicu Sarat – Inchisoarea Tacerii (1945-1963)" la Palatul Sutu

HotNews.ro

Pentru cei nascuti sau crescuti in lumea libera, intalnirea concreta cu urmele universului concentrationar al comunismului reprezinta o experienta socanta.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), in parteneriat cu CNSAS, Fundatia „Corneliu Coposu”, Arhivele Nationale si Ordinul Arhitectilor din Romania, organizeaza expozitia „Ramnicu Sarat – Inchisoarea Tacerii (1945-1963)” al carei vernisaj va avea loc marti, 7 iunie, de la ora 17, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu), informeaza comunicatul IICCMER.

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat sta astazi drept marturie a regimului concentrationar din perioada comunista, mult timp dupa ce victimele sale nu mai sunt. Incarcatura istorica a fostei inchisori ne determina sa cautam un mijloc de resuscitare a memoriei colective actuale, un instrument prin care sa reusim reconstituirea trecutului pentru generatiile tinere.

Printr-o constructie tridimensionala in aer liber, concept curatorial al Irinei Hasnas Hubbard, sunt prezentate aspecte din istoria inchisorii in perioada comunista. Sunt reconstituite momente ale vietii in inchisoare (regulamentul de functionare, regimul alimentar, pedepsele, modalitatile de comunicare, tratamentul medical, izolarea) si cateva portrete ale celor incarcerati aici.

Expozitia poate fi vizitata pana pe data de 17 iunie si a fost realizata cu sprijinul Fundatiei „Konrad Adenauer”, al Institutului Cultural Roman, al Fundatiei Pro-Patrimonio si al RPER-Rencontre du Patrimoine Europe-Roumanie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro