Sari direct la conținut

Victor Ciorbea despre cei care ii critica decizia de a sesiza CCR: Bieti oameni care nu stiu despre ce este vorba

HotNews.ro
Victor Ciorbea (foto arhiva), Foto: Agerpres
Victor Ciorbea (foto arhiva), Foto: Agerpres

“Bieti oameni care nu stiu despre ce este vorba”, a spus Victor Ciorbea despre cei care l-au criticat dupa sesizarea la Curtea Constitutionale in privinta legii care nu permite persoanelor condamnate penal sa fie in Guvern.

“Ce pot sa va spun… eu am convingerea ca nicio persoana de buna credinta care a citit aceasta exceptie nu ar putea fi deranjata ca toti cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui sa indeplineasca aceleasi conditii extrem de inalte de cinste si moralitate”, a spus Avocatul Poporului.

El a sustinut ca este convins ca “toti cei care dau lectii de constitutionalitate” nici “n-au rasfoit” exceptia inaintata de institutia sa.

“Problema este foarte simpla: Eu ma solicitat acelasi tratament juridic pentru cei care sunt in fruntea celor trei puteri ale statului”, a spus el despre decizia Avocatului Poporului, criticata pentru ca ar permite, de exemplu, daca ar fi acceptata de CCR, ca Liviu Dragnea sa devina premier.

O petitie demarata recentpentru demiterea lui Victor Ciorbea a ajuns marti la aproape 140.000 de semnaturi.

Demersul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, de a ataca la Curtea Constitutionala Legea 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnari penale „poate deschide poartea condamnatilor penal sa ajunga sa ne conduca”,a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Madalina Dobrovolschi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro