Sari direct la conținut

VIDEO Antony Blinken, vizită neașteptată la un magazin de muzică din China în drumul său spre aeroport. Care sunt suvenirurile muzicale luate de secretarul american

HotNews.ro
Anthony Blinken, Foto: WIN MCNAMEE / Getty images / Profimedia
Anthony Blinken, Foto: WIN MCNAMEE / Getty images / Profimedia

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a făcut vineri un ocol neașteptat în drumul său spre aeroport, după discuțiile din China menite să atenueze tensiunile dintre cele două superputeri, oprindu-se la un magazin de muzică. El și-a cumpărat un album semnat de Taylor Swift și unul al rockerului chinez Dou Wei, relatează Reuters.

În drum spre aeroport, după o vizită care a inclus o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping, Blinken a intrat în magazinul de discuri LiPi din districtul artistic al capitalei chineze, unde proprietarul i-a înmânat un album al lui Dou Wei, pe care l-a cumpărat împreună cu „Midnights”, albumul lui Swift din 2022.

Unul dintre scopurile călătoriei lui Blinken a fost acela de a sublinia importanța a ceea ce Departamentul de Stat numește „legături între oameni”, ca parte a eforturilor de îmbunătățire a relațiilor.

În magazinul de discuri din Beijing, el a descris-o pe Taylor Swift, ale cărei hituri includ „Bad Blood” de pe cel de-al cincilea album al ei din 2014, drept un export american de succes.

Blinken, pasionat de muzică și chitarist, a descris muzica drept „cel mai bun conector, indiferent de geografie”, și a spus că iubește discurile de vinil.

Întrebat de proprietarul magazinului ce muzică îi place, Blinken, care are 62 de ani, a spus că îi place totul, dar a adăugat: „Sunt puțin blocat în anii ’70”.

Anul trecut, în septembrie, Blinken a cântat live „Hoochie Coochie Man”, a lui Muddy Waters, în cadrul lansării unei ”iniţiative a diplomaţiei muzicale”, menită să promoveze politica externă a Statelor Unite prin muzică.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro