Sari direct la conținut

VIDEO Apariție surpriză la Congresul democraților. Una dintre cele mai de succes femei din SUA, îndemn către americani să o voteze pe Kamala Harris: „Să alegem bucuria”

HotNews.ro
VIDEO Apariție surpriză la Congresul democraților. Una dintre cele mai de succes femei din SUA, îndemn către americani să o voteze pe Kamala Harris: „Să alegem bucuria”
Oprah Winfrey, la Convenția Națională Democrată. FOTO: Joerg Glaescher / Laif / Profimedia

Carismatica prezentatoare de televiziune Oprah Winfrey, una din cele mai importante figuri ale culturii populare din Statele Unite, și-a făcut apariția la Convenția Națională Democrată din orașul ei natal, Chicago, unde i-a îndemnat pe americani să o aleagă pe Kamala Harris, conform CNN și BBC.

Descrisă de CNN drept una dintre cele mai puternice, de succes și influente femei din lume, Oprah Winfrey a urcat pe scenă în a treia noapte a Convenției de patru zile a democraților.

„Să alegem adevărul, să alegem onoarea şi să alegem bucuria!. (…) Să alegem bunul simț în locul prostiilor”, a îndemnat ea publicul entuziast.

Cu un mesaj concentrat pe unitate, criticându-i în același timp pe adversarii republicani ai Kamalei Harris, vedeta de televiziune a subliniat originile lui Harris, spunând că, în curând, americanii îşi vor învăţa copiii despre cum fiica a doi imigranţi, o indiancă şi un jamaican, „a crescut pentru a deveni al 47-lea preşedinte al SUA”.

„Acesta este cel mai bun lucru despre SUA”, a spus Oprah Winfrey, în ovațiile mulțimii.

„Facem apel la toţi independenţii şi la toţi cei indecişi. Ei ştiu că le spun adevărul: valorile şi caracterul sunt cel mai important lucru, atât când vine vorba de leadership, cât şi în viaţă”, a continuat ea.

Susţinerea vedetei de televiziune faţă de fostul preşedinte Barack Obama la alegerile din 2008 a avut un impact uriaş în alegerile primare din cadrul Partidului Democrat împotriva lui Hillary Clinton. În 2016, după ce Barack Obama a părăsit preşedinţia, Winfrey a susţinut-o pe Hillary Clinton, dar nu s-a implicat în campanie. La alegerile din 2020, Oprah Winfrey a susţinut tandemul Joe Biden – Kamala Harris.

INTERVIURILE HotNews.ro