Sari direct la conținut

VIDEO Asigurări date de televiziunile rusești: 69% din ruși n-au ieșit niciodată din țară, majoritatea nu vor observa eliminarea vizelor

HotNews.ro
Pervii Kanal da asigurari ca majoritatea rusilor nu au iesit oricum niciodata din tara, Foto: Captura video
Pervii Kanal da asigurari ca majoritatea rusilor nu au iesit oricum niciodata din tara, Foto: Captura video

Televiziunile rusești nu par îngrijorate de perspectiva închiderii granițelor Uniunii Europene pentru cetățenii ruși, afirmând că 69% din aceștia nu au ieșit niciodată din țară.

Discuția este deschisă de analistul militar Igor Korotcenko, acesta afirmând că rușii sunt un paria pe scena internațională. „Ne lipsesc doar stelele galbene”, deplânge el într-o referință la Steaua lui David, simbolul pe care evreii au fost obligați să îl poarte la vedere de către Germania nazistă.

„Pe baza filtrărilor care decid cine este primit și cine nu poate vizita anumite obiective din Europa, rușii nu sunt primiți. Procesul avansează rapid. În mod dezgustător, politicienii europeni încep să se implice în asta”, adaugă acesta.

Korotcenko a devenit un favorit al televiziunilor rusești în ultima perioadă, el fiind un invitat aproape permanent în emisiunile postului Rossiya-1. Actuala discuție are însă loc la Pervîi Kanal, cel mai urmărit post TV din Rusia.

Analistul militar rus este cel care declara la sfârșitul lunii iulie că guvernul ungar condus de premierul Viktor Orban va trebui să decidă „în următoarele luni” dacă dorește teritorii ucrainene în care locuiesc etnici maghiari. Korotcenko mai susținea că, spre deosebire de alte state vecine ale Ucrainei, Ungaria nu ar dori prea multe teritorii ucrainene.

Aproape 70% din ruși n-au ieșit niciodată din Rusia

În ceea ce pare a fi o emisiune ulterioară difuzată de Pervîi Kanal intervine Tatiana Remezova, o analistă economică, aceasta declarând că „chiar dacă sunt adoptate unele măsuri restrictive la nivelul Uniunii Europene, majoritatea rușilor probabil nu vor observa”.

„După cum a demonstrat un sondaj recent realizat de Fundația Opiniei Publice (n.r. un institut al statului rus), 69% din ruși nu au călătorit niciodată în străinătate”, explică ea.

Un alt sondaj publicat la începutul lunii august de aceeași „fundație” arată că 35% din ruși cred că Soarele se învârte în jurul Pământului.

Discuțiile de la Pervîi Kanal au venit după ce Estonia și Finlanda au cerut marți Uniunii Europene să nu mai acorde vize cetățenilor ruși, o măsură susținută de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la The Washington Post acesta a făcut apel la statele occidentale să își închidă granițele timp de un an pentru cetățenii Rusiei, afirmând că măsura ar reprezenta „cea mai importantă” sancțiune și că rușii ar trebui lăsați să trăiască în lumea lor.

Guvernul leton a anunțat vinerea trecută că suspendă acordarea de vize pentru ruși, fiind exceptați de la măsură doar cetățenii care doresc să participe la înmormântarea unei rude apropiate în Letonia.

Urmărește ultimele evoluții din a 169-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro