Sari direct la conținut

VIDEO Camera Deputaților i-a ridicat imunitatea lui Adrian Chesnoiu / Fostul ministru al Agriculturii, aplaudat de PSD în plen: Sunt nevinovat

HotNews.ro
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al agriculturii, Foto: AGERPRES
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al agriculturii, Foto: AGERPRES

Camera Deputaților a decis marți, să dea curs solicitării DNA privind ridicarea imunităţii parlamentare a ministrului Adrian Chesnoiu. Cu 251 de voturi pentru și 25 împotrivă, deputații au dat undă verde pentru începerea urmăririi penale a lui Adrian Chesnoiu.

La dezbaterile din plen, fostul ministru al Agriculturii a spus că este nevinovat și că nu se va ascunde niciodată în spatele unei funcţii de demnitate publică.

„Sunt, dragi colegi, un om simplu, şi aşa vreau să rămân, ca orice cetăţean al acestei ţări. Nu o să mă ascund niciodată în spatele unei funcţii de demnitate publică, ar trebui să considerăm această funcţie nu ca un privilegiu personal. Şi eu voi face acest lucru şi voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală. Sunt nevinovat şi asta voi dovedi la finalul suspiciunilor care planează la adresa mea. Rămân susţinătorul fermierilor şi agriculturii româneşti. Am fost întotdeauna sincer în faţa dvs, aşa voi rămâne şi în faţa parlamentarilor şi cetăţenilor români”, a spus Chesnoiu.

Discursul fostului ministru al Agriculturii a fost aplaudat de către parlamnetarii PSD.

În replică la discursul lui Chesnoiu, liderul grupului USR Ionuț Moșteanu a declarat de la tribuna Camerei că ”numai PSD putea să aplaude un ministru care este cercetat de DNA şi că şi acum câţiva ani îl aplaudau pe Dragnea.

Moșteanu a precizat că USR a vota încuviinţarea cercetării de către DNA a lui Adrian Chesnoiu, şi a spus că procurorii trebuie să se sesizeze şi în cazul pagiatului premierului Ciucă.

Simonis (PSD): Aplauzele şi susţinerea pe care Adrian Chesnoiu o are din partea grupului şi a partidului sunt pentru excelentul mandat de ministru pe care l-a avut la ministerul Agriculturii

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis a explicat aplauzele şi susţinerea arătată de deputaţii PSD precizând că acestea au fost ”pentru excelentul mandat de ministru pe care l-a avut la ministerul Agriculturii”.

Alfred Simonis: ”Suntem într-un moment delicat şi pentru grupul PSD, pentru că vorbim de un coleg al nostru, suntem într-un moment delicat şi pentru Parlament (…) Aplauzele şi susţinerea pe care Adrian Chesnoiu o are din partea grupului şi a partidului sunt, categoric, pentru excelentul mandat de ministru pe care l-a avut la ministerul Agriculturii”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport favorabil pentru ridicarea imunităţii parlamentare a fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu.

DNA a solicitat ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt și ministru al Agriculturii, pe care procurorii îl acuză de abuz în serviciu pentru o presupusă trucare a unor concursuri de angajare.

Chesnoiu este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro