Sari direct la conținut

VIDEO Caprele „pătimașe” ale unui pensionar rus bagă în sperieți locuitorii unui cartier din Moscova. Cazul a ajuns în instanță

HotNews.ro
VIDEO Caprele „pătimașe” ale unui pensionar rus bagă în sperieți locuitorii unui cartier din Moscova. Cazul a ajuns în instanță
Fotografie ilustrativă - Turmă de capre, la o fermă din apropierea orașului Dmitrov, situat la aproximativ 100 de kilometri de Moscova, 4 august 2015. Sursa foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Un tribunal din Moscova i-a interzis marți unui rezident să mai țină capre la domiciliul său din capitala rusă, după ce a primit mai multe plângeri cu privire la animalele acestuia, care umblă libere pe străzi și răspândesc mirosuri urâte, scriu publicațiile ruse The Moscow Times și Meduza.

Valeri Anikeev, un pensionar în vârstă de 77 de ani, a crescut 16 capre la domiciliul său din cartierul Zyuzino, din sudul Moscovei, începând cel puțin de la mijlocul anilor 1990, după cum a relatat presa de stat.

În ultimii ani, mai multe înregistrări video cu animalele sale, cățărându-se pe mașinile parcate sau intrând în magazine, au devenit virale.

Alte imagini suprind animalele în ipostaze „pătimașe”.

În august, autoritățile veterinare locale au încercat să îi interzică lui Anikeev să mai țină caprele la el acasă, invocând riscurile la adresa sănătății publice. Animalele pasc în mod regulat în apropierea clădirilor de apartamente, fără a fi supravegheate de proprietar, unii locuitori exprimându-și îngrijorarea că acestea ar putea răspândi boli. În același timp, caprele ar fi lăsat bălegar pe străzi.

În schimb, Anikeev crede că localnicii care sunt nemulțumiți de comportamentul caprelor sale nu fac decât să-l „calomnieze” prin intermediul plângerilor depuse.

Tribunalul districtual Zyuzino din Moscova i-a interzis lui Anikeev să mai crească animalele în locuința lui până când nu se va conforma legislației din domeniul veterinar.

Radiodifuzorul rus Zvezda a relatat că instanța i-a ordonat lui Anikeev să construiască un gard și un adăpost pentru animale.

„Probabil vor să construiesc o curte pentru vite”, le-a spus Anikeev reporterilor după audierea de marți, afirmând că se va conforma ordinului după ce se va consulta cu autoritățile. El a fost apoi filmat dându-le lapte de capră jurnaliștilor.

„Nu am știut că veți fi atât de mulți”, a spus Anikeev.

INTERVIURILE HotNews.ro