Sari direct la conținut

VIDEO Ciolacu, întrebat dacă el i-a cerut lui Băluță să își retragă șantierul de la Unirii: Am vorbit și i-am spus că nu este permis ce se întâmplă

HotNews.ro
VIDEO Ciolacu, întrebat dacă el i-a cerut lui Băluță să își retragă șantierul de la Unirii: Am vorbit și i-am spus că nu este permis ce se întâmplă
Daniel Băluță și Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos/ George Călin

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, și-a retras oamenii de pe șantierul din Piața Unirii, luni noapte, la scurt timp după un mesaj postat de Marcel Ciolacu pe Facebook. Întrebat marți de jurnaliști dacă el i-a cerut primarului Băluță să desființeze șantierul, liderul PSD a spus că a vorbit cu acesta și i-a comunicat că „nu este permis ce se întâmplă”.

„Am vorbit și i-am spus ca nu este permis ce se întâmplă. Nici de-o parte, nici de partea primarului general, nici ce se întâmplă în spațiul public. Eu am înțeles totuși că domnul Băluță a prezentat cu o zi înainte ce se va… Din punctul meu de vedere și cum am văzut expertizele și faptul că, acum doi ani, domnul primar general spunea că e o urgență acest pasaj, acum nu mai e o urgență… Deja mi se pare că intrăm într-o zonă mult prea neseriosă”, a răspuns premierul Ciolacu, marți, întrebat dacă el i-a cerut lui Băluță să se retragă.

Marcel Ciolacu a spus că așteaptă instanța să se pronunțe în cazul autorizațiilor pentru reconsolidarea Planșeului Unirii. 

„Haideţi să lăsăm instanţa şi oamenii de specialitate. Am o rugăminte, nu pot continua acest dialog în termenii pe care îi puneţi dvs., pentru că nu ştiţi nici dvs. adevărul şi nu ştiu nici eu. Eu nu comentez nici ce spune domnul Băluţă nici ce spune domnul Primar General, eu vreau să văd ce spune instanţa. Vom vedea ce spune instanţa”, le-a spus Ciolacu jurnaliștilor.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat pe Facebok, luni seară, în jurul orei 22:30, că este „șocat de efectele generate de demersul legal de a pune în siguranță centrul Capitalei” și că a decis retragerea echipelor de pe șantier. Postarea primarului PSD a venit la o oră distanță de intervenția, tot pe Facebook, a premierului Marcel Ciolacu, care a făcut un apel la Daniel Băluță și Nicușor Dan „să pună capăt acestei confruntări și să revină la masa dialogului”.

CITEȘTE întreaga desfășurare a evenimentelor de luni seară din Piața Unirii:

INTERVIURILE HotNews.ro