Sari direct la conținut

​VIDEO Cioloș cere liderilor coaliției eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali: ”România nu-și mai permite o nouă castă de privilegiați”

HotNews.ro
Dacian Ciolos in Parlament, Foto: AGERPRES
Dacian Ciolos in Parlament, Foto: AGERPRES

Liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, a cerut luni liderilor coaliției PNL-PSD-UDMR să abroge intrarea în plată de la 1 ianuarie a pensiilor speciale pentru aleșii locali, arătând că România nu-și mai permite ”o nouă castă de privilegiați”.

”Le cer domnilor Cîțu și Ciolacu să explice pensionarilor cu venituri mici pe care îi țin în sărăcie de ce ei și partidele lor se opun eliminării pensiilor speciale pentru aleșii locali, care pot ajunge la 7.000 de lei. În 26 de zile, aceste noi pensii speciale vor intra în plată, dacă nu sunt oprite acum. USR e singurul partid din România care a desființat pensii speciale. Noi am condiționat intrarea la guvernare de desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, lucru care s-a întâmplat”, a declarat Cioloș.

Cioloș i-a acuzat pe foștii parteneri de coaliție de la PNL și UDMR că, în loc să fie de acord cu eliminarea pensiilor speciale pentru primari, au acceptat doar amânarea intrării în plată a acestora, care expiră acum.

”USR a introdus prin PNRR un sistem de indexare a pensiilor previzibil, anual, pentru a nu mai vedea partide „darnice”, care promit creșteri din pix. Până la sfârșitul anului, Guvernul României trebuie să instituie un Comitet de monitorizare, însărcinat cu revizuirea sistemului de pensii. Îi rog pe miniștrii Muncii și Familiei să ne spună dacă există acest comitet și cine face parte din el. Fiind o țintă în PNRR, dacă nu e îndeplinită, neglijența lor ne îndepărtează de următoarea tranșă de bani de la Uniunea Europeană”, a mai declarat Cioloș.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro