Sari direct la conținut

VIDEO Concert improvizat pe peronul gării din Barboși, în timpul grevei ceferiștilor

HotNews.ro
Tren CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Tren CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Mai mulți tineri gălățeni și tulceni, din comunele Scânteiești și Luncavița, au făcut spectacol în Gara Barboși, acolo unde i-a prins greva de două ore a feroviarilor care a afectat aproape 400 de trenuri.

Tinerii, care mergeau la un festival din Sibiu, au coborât din tren, s-au instalat pe unul dintre peroane și au oferit un moment artistic, scrie Viața Liberă.

​397 de trenuri de călători, care aparțin celor 6 operatori de transport feroviar de călători, erau programate să circule între orele 07.00 – 09.00.

Motivul principal al grevei CFR de vineri dimineaţă îl reprezintă faptul că nu a fost încheiat contractul colectiv de muncă, a precizat secretarul general al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, Viorel Istrate. Acesta susține că 80% din personalul de execuţie are salariul net de 2650 de lei.

Ceferiștii au semnalat de asemenea că transportul feroviar a fost grav neglijat, alocându-se sume minuscule pentru investiții, în timp ce calea de rulare este în stare precară, locomotivele și vagoanele sunt învechite, iar 90% dintre gări arată deplorabil.

Directorul General al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, numit de PSD, spune că îi așteaptă în continuare pe sindicaliști la negocieri și dă vina pe Ministerul Finanțelor pentru slaba finanțare a companiei, în condițiile în care instituția condusă de Marcel Boloș (PNL) cere o restructurare, care ar duce la periclitarea traficului feroviar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro