Sari direct la conținut

VIDEO Cu ambulanța la cumpărături și la cules de soc / Angajată a Ambulanței Bihor filmată când culegea soc cu pacientul în salvare

HotNews.ro
Serviciul de Ambulanta, Foto: AGERPRES
Serviciul de Ambulanta, Foto: AGERPRES

Un ambulanțier a oprit salvarea la un supermarket „pentru cumpărături”, iar o asistentă s-a oprit pe marginea drumului să culeagă soc în timp ce un pacient aștepta în ambulanță. Sunt acuzațiile pe care le face un fost șofer de la Serviciul de Ambulanță Bihor, de la substația Marghita, concediat în 2020 pentru că în timpul serviciului părăsise postul pentru a-și duce mașina personală la o spălătorie auto. Bărbatul și-a reclamat acum doi foști colegi, pe care i-a și filmat, scrie Bihoreanul.

Fostul șofer de la Ambulanță i-a reclamat pe cei doi foști colegi la conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor și la Ministerul Sănătății, plângerile fiind însoțite de două filmări făcute cu telefonul.

Potrivit expeditorului, fost ambulanțier la stația din Marghita, care a făcut plângerile printr-un avocat, una dintre înregistrări ar fi fost realizată pe 6 iunie, surprinzând o ambulanță care avea semnalele luminoase pornite, dar care era oprită pe marginea drumului către Oradea, unde o asistentă culegea flori de soc, scrie Bihoreanul.

Cealaltă înregistrare trimisă de fostul ambulanțier, realizată în 18 iunie, îl are ca protagonist pe un șofer al stației din Marghita care în acea zi a oprit salvarea în parcarea unui supermarket din oraș, „pentru cumpărături”, tot în timp ce avea un pacient în mașină.

Contactat de Bihoreanul, directorul executiv al SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, a spus că, imediat după primirea plângerilor, a declanșat cercetări disciplinare, așa cum a procedat și în urmă cu doi ani, când s-a decis desfacerea contractului de muncă al celui care și-a reclamat acum foștii colegi.

Potrivit acestuia, în urma cercetărilor, ambulanțierul reclamat acum a fost sancționat cu o penalizare de 10% din salariu, pentru că nu ar fi făcut cumpărături pentru el: „De fapt, a oprit să ia ceva de mâncare pentru pacientul din mașină”.

Aceeași sancțiune a fost aplicată și asistentei. „După constituirea Comisiei de disciplină care trebuie s-o cerceteze, doamna asistentă a intrat în concediu medical, astfel că procedura disciplinară a fost suspendată până la încheierea acestuia”, a mai spus directorul executiv al SAJ Bihor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro