Sari direct la conținut

VIDEO „Cu natura nu poți să te pui” – Explicațiile lui Ciolacu, întrebat de ce nu s-au luat măsuri preventive în Galați, unde au mai fost inundații

HotNews.ro
VIDEO „Cu natura nu poți să te pui” – Explicațiile lui Ciolacu, întrebat de ce nu s-au luat măsuri preventive în Galați, unde au mai fost inundații
Marcel Ciolacu/foto: Profimedia

Premierul Marcel Ciolacu a susținut luni cu privire la inundații că „față de 2013 cantitatea de apă a fost de 3 ori mai mare” astfel că „era foarte greu să poți gestiona o asemenea furie a naturii”. Răspunsul a venit după ce liderul PSD a fost întrebat de ce nu s-au luat măsuri preventive în localitățile din Galați, care s-au mai confruntat cu astfel de inundații în trecut.

„În primul rând, eu n-am avut nicio informare. În al doilea rând să știți că cu natura nu poți să te pui”, a declarat liderul PSD întrebat de o jurnalistă de ce nu s-au luat măsuri pentru a preîntâmpina efectele inundațiilor din Galați, județ în care localitățile s-au mai confruntat și în trecut cu astfel de probleme.

Premierul a spus că a mutat toți specialiștii de la Iași și experții de la Apele Române București și a făcut o solicitare și către mediul academic, către Universitatea de Construcții, pentru a vedea ce investiții pot fi făcute în zonă ca să nu se mai întâmple astfel de lucruri.

„Față de 2013, cantitatea de apă a fost de 3 ori mai mare. Era foarte greu să poți gestiona o asemenea furie a naturii”, a mai precizat premierul.

Bilanțul persoanelor decedate în urma inundațiilor din județul Galați a urcat duminică la șase. În urma inundațiilor devastatoare provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris, peste 5.000 de locuințe au fost afectate și sute de oameni din 22 de localități au fost evacuați din case.

Citește: LIVE Bilanțul victimelor inundațiilor din Galați a urcat la 6 / Ciolacu și Ciucă, împreună într-o tabără de sinistrați: „E o normalitate”- VIDEO

INTERVIURILE HotNews.ro