Sari direct la conținut

​VIDEO Cum l-a ajutat PDL pe Victor Ponta sa castige sefia PSD – varianta Lazaroiu. Plus: Cum interpreteaza huiduielile impotriva Elenei Udrea de la meciul Bute-Mendy. Teoria spiritului de turma

HotNews.ro
Sebastian Lazaroiu in studioul HotNews.ro, Foto: Hotnews
Sebastian Lazaroiu in studioul HotNews.ro, Foto: Hotnews

Ministrul muncii, Sebastian Lazaroiu, afirma ca mai multe filiale PDL, intre care Iasi si Dambovita, au cumparat cu functii delegatii la Congresul PSD din februarie 2010 pentru a-l vota pe Victor Ponta la sefia partidului. Lazaroiu sustine ca Ponta este „un prieten al PDL” si ca il ataca pe Traian Basescu pentru „a-si justifica pozitia” in partid. Nu este prima data cand Lazaroiu sustine ca Ponta a fost sprijint de PDL, insa n-a explicat in ce fel. Dupa primele acuzatii, Ponta a spus ca declaratiie lui Lazaroiu l-au facut sa rada „mai mult decat Kung Fu Panda”, film pe care l-a vizionat impreuna cu fiica sa.

  • Lazaroiu despre huiduielile impotriva Elenei Udrea: Oamenii cand sunt in multime sa stiti ca fac multe lucruri pe care, daca-i lasi individual, nu le-ar face. E si un spirit de turma.

Cum a fost ales Ponta la sefia PSD in varianta lui Lazaroiu

  • Sunati-i pe cei de la PDL Dambovita, pe cei de la PDL Iasi si o sa aflati mai multe amanunte. Nu va dati seama ce canale de comunicare exista la nivel local intre reprezentantii tuturor partidelor. Hai sa nu ne mai miram si sa facem pe fetele mari. Fiecare organizatie locala isi trimite niste delegati, niste reprezentanti. Date fiind canalele de comunicare la nivel local, intre toate partidele,intre PDL, PSD, PNL, daca exista relatii bune acolo pot fi selectati reprezentantii, delegatii respectivi, in asa fel incat sa voteze intr-un anume fel.
  • Depinde care-i raportul de forte in judetul respectiv intre cele doua partide. Daca un partid e la putere si celalalt e in opozitie in judetul respectiv, sigur ca partidul de la putere poate sa ofere anumite avantaje. Sunt avantaje pe care cel care se afla la putere intr-un judet poate sa le ofere unor oameni. Sunt anumite functii la nivelul judetului, sunt anumite privilegii sa spunem, nu e mare lucru, si in general nici nu vorbim de coruptie. Si se intampla asta, avand ce sa oferi evident ca poti sa si ceri.
  • Am dat doua exemple in care s-a intamplat, s-a intamplat in mai multe judete, dar puteti sa vorbiti cu ei. Eu am spus un singur lucru: Victor Ponta este un prieten al PDL. PDL ar trebui sa se bucure ca Victor Ponta este presedintele PSD iar atacurile lui impotriva partidului, impotriva presedintelui Traian Basescu sunt…sigur, el trebuie sa justifice pozitia de presedinte in fata celor care l-au pus, ma refer la Iliescu, Nastase, Hrebenciuc si ceilalti seniori ai partidului.
  • Geoana, cu toate derapajele pe care le-a avut si esecul major din 2009, a strans 5 milioane de voturi in 2009, ceea ce nu e putin. A pierdut la mustata alegerile, n-a fost o infrangere umilitoare. Geoana reusise sa se consolideze in partid. N-a fost usor sa fie dat jos Geoana la Congresul din 2010. Asteptarile erau mai degraba in favoarea lui. Ponta a venit in ultimul moment, asta dupa ce a incercat sa se inscrie in PNL inainte, dupa care s-a dus la UNPR la Gabi Oprea sa se ceara in UNPR, deci a vrut sa dezerteze de cateva ori dar pe urma a inteles ca-i mai bine sa fie aici si sa fie prieten cu PDL.

Despre huiduielile de la Romexpo impotriva Elenei Udrea

  • In general se intampla asta. Cred ca am mai vazut si alte manifestari de genul asta, nu neaparat sportive, in care vin politicieni, indiferent de unde sunt, chiar si din opozitie, in momentul in care organizatorii anunta „il avem alaturi de noi pe cutare care ne-a sprijinit” reactia publicului este sa huiduie, pentru ca publicul are o reactie de respingere fata de asocierea politicienilor cu evenimentele. Ei spun: politicienii sa stea deoparte.
  • Nu cred ca a gresit mergand acolo, cred ca a facut bine ca a fost acolo. E pacat, pentru ca realmente a facut eforturi si oamenii ar fi trebuit sa aprecieze aceste eforturi. Dar nu poti sa judeci publicul, mai ales cand e pe un stadion. Oamenii cand sunt in multime sa stiti ca fac multe lucruri pe care, daca-i lasi individual, nu le-ar face. E si un spirit de turma. Dar vine, repet, si din aceasta reactie fata de asocierea politicianului cu diferite evenimente sportive, culturale, etc.
  • E si un anumit cinism, asa, al oamenilor. Nu cred ca-i neaparat ceva rau in asta, in fine. Fiecare politician care a inghiti broaste trebuie sa si le asume. In viata mai esti si huiduit.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro