Sari direct la conținut

VIDEO Curator al Muzeului de Istoria Naturală din New York, arestat la Istanbul după ce a încercat să iasă din țară cu 1.500 de scorpioni și păianjeni

HotNews.ro
Politia turca a publicat imagini cu captura facuta, Foto: AA / Abaca Press / Profimedia
Politia turca a publicat imagini cu captura facuta, Foto: AA / Abaca Press / Profimedia

Poliția turcă a arestat un curator al Muzeului de Istorie Naturală din New York, despre care afirmă că a încercat să scoată clandestin din Turcia în jur de 1.500 de scorpioni și păianjeni în bagajele sale, relatează agenția Anadolu, citată de Reuters.

Poliția l-a arestat pe bărbat duminică pe Aeroportul Internațional Istanbul și a confiscat zeci de pungi din bagajele sale care conțineau scorpionii și păianjenii, printre care tarantule, precum și sticle de plastic care conțin un lichid neidentificat, folosit cel mai probabil pentru conservarea acestora.

Anadolu, agenția de presă a statului turc, a relatat că suspectul este Lorenzo Prendini, un curator al celebrului muzeu din New York. Muzeul de Istoria Naturală nu a dat curs deocamdată unei solicitări de a comenta informația și Prendini nu a putut fi contactat.

Poliția turcă afirmă că specimenele confiscate sunt endemice Turciei și că ADN-ul lor ar putea fi copiat iar veninul folosit în producția de medicamente. Poliția turcă nu a dat numele bărbatului, însă a precizat că acesta riscă să fie trimis în judecată în baza legii împotriva contrabandei.

„Este cunoscut că aceste medicamente au valori financiare foarte mari și, prin urmare, luarea acestor animale în străinătate este strict interzisă”, a declarat poliția într-un comunicat.

Aceeași sursă afirmă că studii au arătat că valoarea de piață a unui litru de substanță medicală obținută din venin de scorpion este de 10 milioane de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro