Sari direct la conținut

VIDEO David Popovici, după ce a câștigat aurul la Jocurile Olimpice: „Dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate”

HotNews.ro
VIDEO David Popovici, după ce a câștigat aurul la Jocurile Olimpice: „Dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate”
Sportivul român David Popovici sărbătorește după ce a câștigat finala la 200 de metri liber masculin la Jocurile Olimpice de vară din 2024, luni, 29 iulie 2024, la Nanterre, Franța. Sursa foto: Martin Meissner / AP / Profimedia : Matthias Schrader / AP / Profimedia

Sportivul român David Popovici a declarat luni seară că şi-a împlinit un vis prin câştigarea aurului olimpic la proba de 200 metri liber. De asemenea, el s-a arătat bucuros că a reuşit să scrie istorie prin câştigarea acestui titlu.

„Este un vis împlinit. Mă bucur foarte tare, sper să nu încep să plâng la imn (n.r- el a avut lacrimi în ochi la imn). Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate. Cine ştie ce va fi mâine? Orice e posibil, atât timp cât ai un culoar, ai o şansă. Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînţeles că o să mă bucur, este o realizare imensă, în primul rând pentru mine, mpă bucur că ţara m-a urmărit, că sunt atât de mulţi români în tribună”, a declarat Popovici, după formidabila cursă, la TVR 1, citat de News.ro.

Întotătorul David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, a fost al treilea după 100 de metri, apoi a urcat pe doi la 150 de metri, reuşind să îl devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei.

Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).

Podiumul a fost completat de americanul Luke Hobson, în 1 min 44 sec 79/100.

Popovici a fost cel mai rapid atât în serii (1 min 45 sec 65/100), cât şi în semifinale (1 min 44 sec 53/100).

David Popovici a fost al patrulea în finala la 200 m liber în urmă cu trei ani, la JO de la Tokyo.

Popovici, care a adus prima medalie României la JO 2024, va mai evolua la Paris şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate marţi (12:15), când vor avea loc şi semifinalele (21:30).

Ultima medalie olimpică a înotului românesc datează din 2004, când Camelia Potec lua aurul la 200 m liber la Atena, iar Răzvan Florea bronzul la 200 m spate, notează Agerpres.

Prin performanța de luni seară, el a adus a 91-a medalie de aur pentru România în istoria participărilor la Jocurile Olimpice.

INTERVIURILE HotNews.ro