Sari direct la conținut

VIDEO Derapaj extrem de grav în Parlament. George Simion, către Diana Șoșoacă: Te agresez sexual, scroafo! / Dezbaterile pe buget în plen reluate, după scandalul de marți seară

HotNews.ro
George Simion și Diana Sosoaca, scandal fara precedent in Parlament, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
George Simion și Diana Sosoaca, scandal fara precedent in Parlament, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un scandal fără precedent a avut loc marți seară în Parlament, la dezbaterile pe legea bugetului de stat, protagoniștii principali fiind senatoarea Diana Șoșoacă și liderul AUR, George Simion, care au fost la un pas să se ia la bătaie. „Te agresez sexual, scroafo”, a strigat Simion către Șoșoacă.

Parlamentarii AUR au venit în plen, la dezbaterile pe buget, cu pancarte cu mesaje precum „Opriţi batjocura”, „PSD şi PNL, monopol pe Parlament”, „Fără sinecuri în funcţii publice”, în timp ce parlamentarii USR au adus și ei cutii roșii pe care erau scrise mesajele „Taxe noi” și „Buget record pentru speciali”.

„Te agresez sexual, scroafo”

Protagoniștii celui mai mare scandal au fost însă Diana Șoșoacă și George Simion, care a acuzat-o pe senatoare că a fost pusă de PSD să facă scandal şi că i-a rupt o pancartă. În timp ce îl filma și transmitea live pe Facebook, Simion i-a dat peste mână senatoarei.

Diana Șoșoacă a încercat să îl filmeze foarte de aproape pe George Simion, iar membrii AUR au făcut scut în jurul liderului AUR. Și Diana Șoșoacă, și George Simion au transmis live cu telefonul întregul scandal.

„Când daţi banii la profesori, domnul Ciolacu, de ce aţi pus-o pe Şoşoacă să facă circ? Asta e bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a Dianei Şoşoacă. O să blocăm în continuare tribuna Parlamentului, până decide Marcel Ciolacu să dea banii profesorilor”, a strigat George Simion.

Scandalul nu s-a oprit, iar între cei doi a avut loc un dialog halucinant:

  • „George Simon: Asta-i atitudinea voastră…
  • Diana Șoșoacă: Pleacă de lângă mine, că nu știu ce-ți fac!
  • George Simion: Te agresez sexual, scroafo!
  • Diana Șoșoacă: Ce faci, mă, tu?
  • George Simion: Te agresez sexual.
  • Diana Șoșoacă: Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ți-e rușine, bă violentule? Fătălăii de la AUR. Fă-tă-lă-ul, fă-tă-lă-ul!”.

Dezbaterile pe buget s-au reluat. AUR a anunțat că va bloca tribuna

Parlamentul a reluat miercuri dezbaterile pe proiectul bugetului de stat pe 2024, după scandalul de marţi seară.

AUR a anunţat marţi seară că îşi asumă să blocheze tribuna Parlamentului dacă majoritatea PSD-PNL, cu sprijinul USR şi UDMR, nu majorează salariile profesorilor cu 40%.

Premierul Marcel Ciolacu și-a susținut marți seară discursul în Parlament, la dezbaterea legii bugetului, bruiat de parlamentarii AUR și USR, care l-au înconjurat cu pancarte, dar și de vociferările Dianei Șoșoacă.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro