Sari direct la conținut

​VIDEO Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger: „Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

​​Miliardar Elon Musk, directorul general al Tesla, a dezvăluit, în emisiunea sâmbătă seară, în emisiunea „Saturday Night Live”(SNL) că suferă de sindromul Asperger.

În monologul de deschidere, Musk s-a referit la sine ca fiind „prima persoană cu sindromul Asperger care a găzduit Saturday Night Live”. „Sau, cel puţin, sunt prima persoană care recunoaşte asta”, a glumit el.

Miliardarul a glumit pe seama reputaţiei lui de geniu, de perturbator, antreprenor şi partizan al cripto-monedelor. El a vorbit despre viziunea sa asupra viitorului, mai ales al unuia marcat de energia regenerabilă şi a spus că este de părere că „umanitatea trebuie să devină o civilizaţie spaţială multi-planetară”.

„Celor pe care i-am jignit, vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oamenii pe Marte cu o rachetă. Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”, a spus el.

Elon Musk a glumit şi pe seama numelui copilului lui, care „se pronunţă ca atunci când o pisică aleargă pe tastatură”, şi a deplâns volumul discuţiilor despre el în presă şi pe reţelele de socializare. „Oamenii sunt reduşi la cele mai tâmpite lucruri pe care le-au făcut vreodată”, a spus el referitor la incidentul din septembrie 2018, când a fost suprins fumând marijuana în timpul unui podcast găzduit de Joe Rogan.

Sindromul Asperger este o tulburare din spectrul autismului, caracterizată prin dificultăți sociale și de comunicare, precum și prin comportamente repetitive și/sau rigide.

Sindromul Asperger poartă numele pediatrul vienez Hans Asperger, care a observat comportamente și dificultăți asemănătoare autismului la băieții care aveau o inteligență normală. Acest sindrom se manifestă încă din copilărie și afectează mai mult băieții decât fetele.

Persoanele cu sindromul Asperger au, de obicei, un nivel ridicat de inteligență, însă întâmpină dificultăți în interacțiunea socială și comunicare cu ceilalți, lucru care generează anxietate și confuzie.

ARHIVĂ COMENTARII
tirolez • 2020-04-26 14:24:03
Felicitari, poate citeste si Orban.
3 4
imi_pasa_de_romania • 2020-04-27 01:15:19
Asa ar trebui si la noi... au fost riscuri si pe vremuri si cu greve ale profesorilor si cu multe. Mai bine pierzi un an decat sa iasa ceva mai grav. Nimic nu se compara cu sanatatea. Restul se repara, daca nu mai merge, cumperi ceva nou... dar la sanatate nu ai ce sa mai dregi. Copilasii trebuie protejati. Daca tot vor redeschide diverse in Romania, creste riscul imbolnavirii parintilor. De ce sa vina un risc si de la copii? Dar ma indoiesc ca Orban gandeste asa departe.
0 0
Luk • 2020-04-26 15:22:06
pe ce se bazeaza cand spune "este in joc sanatatea copiilor nostri"? Multumesc.
3 0
_Un stelist_ • 2020-04-26 16:39:27
Că pe sfaturile specialiștilor! Bine că nu ți’a cerut ție sfatul, i’ai fi spus că absolut totul este normal, nu există nicio pandemie cauzată de un virus nou, letal, despre care nu știm decât că e foarte contagios, nu’i așa specialistule?
0 2
gamma • 2020-04-26 16:53:02
Batranii si afacerile sufera cel mai mult .Dar are dreptate sa faca asa . Acum ca intram in scenariul englez (va aduceti aminte de cele 250000 morti estimate care l-au facut pe Boris sa-si schimbe opinia cu imunizarea de turma ? ) orice este non esential si poate fi amanat ar trebui amanat . Am eu asa o impresie ca strutocamila asta de raspuns in fata covidului pe care a montat-o vestul nu o sa-l pacaleasca pe dl SARS-CoV-2 .
0 0
gamma • 2020-04-26 16:59:15
Acum intelege lumea de ce a fost atata agitatie prin 2003 cu gripa aviara chit ca mureau doar pasari ?
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro