Sari direct la conținut

VIDEO Explozie într-un oraș din Rusia. A fost provocată de o dronă ucraineană, acuză autoritățile ruse

HotNews.ro
Explozie într-un oraș din Rusia, Foto: Vitaliy Belousov / Sputnik / Profimedia Images
Explozie într-un oraș din Rusia, Foto: Vitaliy Belousov / Sputnik / Profimedia Images

O dronă a provocat o explozie în centrul unui oraș din Rusia, duminică, rănind trei persoane și avariind clădiri rezidențiale, a relatat agenția oficială de presă TASS, citând surse din cadrul poliției și din serviciile de urgență, transmite Reuters. Autoritățile ruse susțin că drona, „plină cu explozibili”, e un aparat de zbor ucrainean.

UPDATE

Autorițățile ruse atribuie explozia unui atac cu dronă ucraineană:

„O dronă ucraineană de tip Tupolev 141 (Tu-141 Strij) a fost cauza exploziei din orașul Kireyevsk, regiunea Tula”, a transmis agenția rusă de știri TASS, citând o sursă din cadrul forțelor de ordine.

Potrivit sursei citate, „drona era plină cu explozibili”.

Totodată, conform autorităților ruse, numărul persoanelor rănite a urcat la trei. Victimele nu au răni care să le pună viața în pericol.

Un crater în centrul orașului

„Cauza exploziei din regiunea Tula a fost un vehicul aerian fără pilot (UAV) de recunoaștere tactică”, a spus sursa din cadrul forțelor de ordine pentru agenția TASS.

Deflagrația a avut loc în centrul orașului Kireyevsk, situat la circa 220 de kilometri sud de capitala Moscova.

„Explozia s-a auzit la ora (locală) 15:19. Două victime, născute în 2002 și 2006, au răni provocate de șrapnele. Serviciile de urgență se află la fața locului”, a precizat pentru TASS un reprezentant al serviciilor de urgență locale.

„Există un crater. Această explozie a avut loc în inima orașului”, a mai spus el.

Imaginile foto și video postate pe rețelele de socializare arată un crater noroios lângă o clădire cu acoperişul şi zidurile serios avariate.

Agențiile străine de presă precizează că imaginile nu au putut fi verificate în mod independent.

De amintit că Rusia a acuzat în ultimele luni Ucraina că a trimis drone în interiorul teritoriului rus și a provocat daune infrastructurii civile, acuzații respinse de Kiev.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro