Sari direct la conținut

VIDEO ​Fermierii indieni merg cu excavatoare și macarele spre New Delhi. Poliția trage cu gaze lacrimogene

HotNews.ro
Fermierii indieni protestează în apropiere de New Delhi, Foto: Altaf Qadri / AP / Profimedia
Fermierii indieni protestează în apropiere de New Delhi, Foto: Altaf Qadri / AP / Profimedia

Poliția indiană a tras miercuri cu gaze lacrimogene pentru a împrăștia miile de fermieri, care au reluat marșul spre capitală cu macarale și excavatoare. Ei cer în continuare prețuri mai mari, susținute prin lege, pentru recoltele lor. Asta după ce discuțiile cu guvernul premierului Narenda Modi au eșuat, relatează Reuters.

Protestele vin cu doar câteva luni înainte de alegerile legislative care vor avea loc până în luna mai. Premierul Narenda Modi încearcă să obțină un al treilea mandat.

Forțele de ordine au utilizat gaze lacrimogene și au încercat să disperseze mulțimea care avansa pe autostrăzile și câmpurile din jurul capitalei, împrăștiind panică și tensiune în rândul participanților.

Fermierii, unii cu macarale și excavatoare, s-au confruntat cu forțele de ordine în încercarea lor de a-și continua drumul către New Delhi, simbol al puterii guvernamentale.

Pentru a scăpa de gazul usturător și de norii de fum, mii de fermieri, unii purtând măști medicale, au fugit pe câmpurile din jurul punctului lor de adunare de pe o autostradă situată la aproximativ 200 km la nord de New Delhi.

Discuțiile cu autoritățile, un eșec

Ministrul agriculturii, Arjun Munda, a încercat să calmeze spiritele și a îndemnat la dialog, promițând reluarea discuțiilor pentru rezolvarea nemulțumirilor fermierilor.

Cu toate acestea, mulți agricultori sunt sceptici cu privire la intențiile guvernului și rămân hotărâți să-și facă auzite vocile prin mijloace pașnice sau, după caz, prin proteste masive.

„După cea de-a patra rundă, guvernul este gata să discute toate problemele”, cum ar fi prețurile garantate, a scris el pe rețeaua de socializare X, în timp ce marșul se relua.

„Îi invit din nou pe liderii fermierilor la discuții. Este important pentru noi să menținem pacea”.

Luni, grupurile de fermieri au respins propunerea anterioară a guvernului privind contractele pe cinci ani și prețurile de sprijin garantate pentru produse precum porumbul, bumbacul și legumele.

Fermierii, majoritatea din statul nordic Punjab, au cerut prețuri mai mari, susținute prin lege, pentru culturile lor.

Aceștia formează un grup influent de alegători, pe care premierul Narendra Modi nu-și poate permite să-l supere înainte de alegerile generale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro