Sari direct la conținut

VIDEO Giratoriul suspendat de la Berceni pe Centura Capitalei: Cum arată cu două zile înainte de inaugurare

HotNews.ro
Pasajul Berceni inainte de inaugurare, Foto: Captura YouTube
Pasajul Berceni inainte de inaugurare, Foto: Captura YouTube

Duminică, 25 iunie, circulația rutieră va fi deschisă pe pasajul suprateran de pe Centura Capitalei la intersecția cu șoseaua Berceni, ultimul pasaj de tip giratoriu-suspendat rămas de inaugurat de pe actuala Centură Sud a Capitalei după inaugurarea Pasajului Olteniței și pasajului Domnești.

Când va fi deschisă circulația pe Pasajul Berceni

Stadiul Pasajului de la Berceni e în prezent destul de avansat, peste 95%, iar inaugurarea și deschiderea traficului va avea loc duminică, 25 iunie.

„Pasajul Berceni se va da în trafic duminică, începând cu ora 10:00”, a anunțat secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Totodată, pe lângă pasajul de tip giratoriu-suspendat, proiectul mai presupune și lărgirea la patru benzi a Șoselei de Centură pe o lungime de circa 2,5km.

Deschiderea traficului vine însă cu o întârziere de circa 10 luni față de termenul contractual inițial.

Giratoriu suspendat DNCB – Șos. Berceni + lărgire la 4 benzi a centurii actuale

Lungime: giratoriul + 2,5 km

Cost: 30,5 mil euro

Constructor: Asocierea Trameco SA (Selina) – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL

Contract semnat: martie 2019

Termen de finalizare: 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție)

Lucrări începute în: august 2020

Inaugurare: 25 iunie 2023

Stadiu la zi: 95%

De ce se construiesc pasaje de tip giratoriu suspendat pe Centura Capitalei

În prezent sunt gândite patru pasaje de tip giratoriu suspendat pe Centura Capitalei: Pasajul Domnești și Pasajul Olteniței au fost deja deschise, pasajul Berceni este încă în lucru, iar la Cernica lucrările au fost reziliate cu constructorul italian care nu a reușit să se mobilizeze în șantier timp de doi ani.

Soluția giratoriilor suspendate este aplicată pe Centura Capitalei pentru că Centura Capitalei este lipită de calea ferată de centură, astfel încât orice pasaj trebuie să rezolve direcțiile de trafic și peste calea ferată.

Practic, giratoriile suspendate vor permite șoferilor să o ia în oricare direcție și să evite și calea ferată de centură (fără treceri la nivel), în timp ce Șoseaua de Centură va rămâne la sol și nu va mai avea în calea ei nicio intersecție cu conflict de trafic.

FOTO: Planul pasajului de la intersecția DNCB cu Șoseaua Berceni

DJ 401 (Șos. Berceni) va trece, practic, pe deasupra centurii prin girația suspendată, iar centura și linia de cale ferată vor rămâne la sol fără conflict de trafic și trecere la nivel.

VEZI ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro