Sari direct la conținut

VIDEO „Îi învățăm bazele logisticii militare”: „Lecția” predată de ucraineni cu lansatoarele HIMARS asupra unui convoi rusesc care se oprise în spatele frontului

HotNews.ro
Lansator de rachete HIMARS, Foto: Mariusz Burcz / Alamy / Alamy / Profimedia
Lansator de rachete HIMARS, Foto: Mariusz Burcz / Alamy / Alamy / Profimedia

O unitate ucraineană a publicat un clip video filmat din dronă care arată un atac desfășurat cu lansatoare HIMARS asupra unui convoi militar rusesc ce făcuse greșeala de a se opri din mișcare.

„O întreagă coloană inamică s-a oprit la marginea drumului. Nu se știe ce a cauzat oprirea: comandantul a ieșit să fumeze sau ceva se stricare. Dar cert este că o grămadă de vehicule erau concentrate într-un singur loc”, se spune într-un mesaj postat pe Telegram de Regimentul 14 Separat al forțelor de drone ucrainene.

Potrivit postării, ucrainenii „au decis să reamintească inamicului elementele de bază ale logisticii militare: convoaiele nu trebuie oprite la jumătatea drumului sau, mai bine, echipamentul trebuie dispersat. În loc de nota doi în catalog, rușii au primit un baraj de foc!“.

Mesajul este însoțit de un clip video filmat din dronă ce arată cum convoiul este atacat cu ceea ce par a fi rachete cu dispersie lansate de sisteme HIMARS, mai exact rachete M30 ce lansează peste 400 de submuniții când ajung deasupra țintei.

„Îi învățăm pe ruși elementele de bază ale logisticii militare în sectorul Donețk – gratuit și cu o răsturnare de situație”, a mai spus regimentul respectiv într-un alt mesaj, pe rețeaua X.

INTERVIURILE HotNews.ro