Sari direct la conținut

VIDEO Ilan Șor și Evghenia Guțul și-au trimis oamenii să agite apele în timpul vizitei lui Blinken în Republica Moldova

HotNews.ro
Antony Blinken si Maia Sandu, Foto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia
Antony Blinken si Maia Sandu, Foto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

​Câteva zeci de persoane, majoritatea din Găgăuzia, condusă de Evghenia Guţul, o apropiată a oligarhului prorus Ilan Şor și a președintelui rus Vladimir Putin, s-au îmbrâncit miercuri cu poliția la intrarea în Chişinău dinspre aeroport după ce au încercat să blocheze un bulevard în semn de protest faţă de vizita secretarului de stat al SUA Antony Blinken.

Amintim că Antony Blinken a ajuns miercuri în Republica Moldova pentru o vizită oficială, în cadrul căreia urma să aibă întrevederi cu preşedinta Maia Sandu şi premierul Dorin Recean, iar autorităţile moldovene anunţaseră, din motive de securitate, restricţii de circulaţie în anumite puncte ale capitalei.

Protestatarii, majoritatea veniţi din Găgăuzia, potrivit poliţiei, au blocat „intenţionat” carosabilul, pe bulevardul Dacia, moment în care poliţia a intervenit şi s-au produs îmbrânceli cu forţele de ordine. Ulterior, mai multe persoane au fost conduse la Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) pentru documentare, relatează NewsMaker și News.ro.

Manifestanţii „au ignorat în mod abuziv decizia Primăriei Chişinău şi cerinţele Poliţiei de a nu bloca partea carosabilă, motiv pentru care organizatorii au fost conduşi la Inspectoratul de Poliţie pentru documentare”, au precizat reprezentanţii IGP.

În mediul online au apărut videoclipuri în care se observă că protestatarii se îmbrâncesc cu oamenii legii.

Consilierul Evgheniei Guțul, prezent la protestul din Chișinău

La acţiunea de protest a participat şi consilierul başcanului Găgăuziei, Mihail Vlah, care este membru al echipei lui Şor. Într-un videclip publicat pe online se observă cum acesta este escortat într-o maşină de poliţie.

Găgăuzia, regiune autonomă a Republicii Moldova, cu populaţie preponderent turcică, dar creştină, este condusă de Evghenia Guţul, o apropiată a oligarhului prorus Ilan Şor. După ce partidul omonim al lui Şor a fost interzis în Republica Moldova, Găgăuzia a devenit un fief al fugarului condamnat la 15 ani închisoare, care a s-a refugiat în Israel şi, mai nou, în Rusia.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro